Els Mossos van rebre 47 denúncies de violència contra la dona el 2008 a Olot

La meitat de les dones ateses per maltractaments al Consorci de Salut Pública no van presentar denúncia

 
La regidora Fina Soler és una de les impulsores del pla d´Igualtat.
La regidora Fina Soler és una de les impulsores del pla d´Igualtat.  diari de girona
 NOTÍCIES RELACIONADES

OLOT | XAVIER VALERI Olot preveu realitzar més campanyes de conscienciació i d'altres activitats divulgatives per combatre la violència de gènere, segons dades del Pla d'igualtat de gènere aprovat en el darrer ple. Els Mossos d'Esquadra van rebre 47 denúncies per violència contra la dona durant el 2008; deu casos eren de violència domèstica i 37 de violència de gènere. Les dades representen una disminució respecte a anys anteriors. Per exemple, el 2007 van haver-hi 74 denúncies, el 2006 van ser 84, el 2005 foren 85 i el 2004 van ser 49. En els darrers 5 anys hi ha hagut 339 casos de violència de gènere en una ciutat que ha anat augmentant de població fins arribar als 30.000 habitants.
Durant el 2007, 42 dones van haver de ser ateses pel Servei d'Atenció Psicològica del Consorci d'Acció Social. La majoria de les ateses tenien entre 31 i 50 anys; 35 eren autòctones i 7 estrangeres no comunitàries. Cal precisar que 31 estaven reballant en el moment de recórrer al servei i les 11 restants estaven jubilades o de baixa mèdica. Més de la meitat de les dones ateses estava vivint una situació de violència física o psicològica d'una duració superior als 5 anys. El grup que ha sofert més violència és el de les dones que han sofert maltractaments durant més de deu anys. Segons les dades fetes públiques pel Pla d'igualtat, del total de persones ateses, 39 ha sofert violència per part de la parella o de la seva exparella , en 2 ocasions els maltractaments han estat ocasionats per un desconegut i en un cas la violència ha estat exercida per la mateixa parella. De les persones ateses pel Servei d'Atenció Psicològica, 23 no han presentat denúncia dels maltractaments i 19 ho han fet en el decurs del procés.
Les mesures que proposa el Pla d'Igualtat són divulgar les causes i formes que adopta la violència de gènere, difondre el protocol i els serveis existents en cas de violència contra dones, menors i agressions sexuals. El Pla proposa millorar l'ampliació de la xarxa de recursos públics per a la protecció i suport a les víctimes de la violència domèstica. En aquest aspecte, el directori proposa millorar l'articulació dels diferents serveis públics d'atenció en casos de violència de gènere. És a dir, els serveis socials,sanitaris, jurídics i la policia local. També proposa augmentar la coordinació entre el Consorci d'Acció Social de la Garrotxa, el Departaments de la Generalitat d'Interior, Justícia i Salut, l'Hospital Sant Jaume els Mossos d'Esquadra i les associacions de dones de la ciutat.
El pla d'igualtat d'Olot ha estat impulsat per les regidories de Participacio i Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Olot i l'ha fet l'Institut d'Estudis Socials de la Garrotxa, idESGA.

Comarques

El cotxe de la víctima, estimbat.
Troben morta la dona de Cervià que va desaparèixer dimecres

Troben morta la dona de Cervià que va desaparèixer dimecres

El vehicle que conduïa la víctima, de 84 anys, va caure per un desnivell de set metres a Cornellà...

El futur espai cultural de Camprodon a Cal Marquès pren forma

El futur espai cultural de Camprodon a Cal Marquès pren forma

El complex acollirà un espai per difondre la figura d'Isaac Albéniz i el patrimoni de la vall

Els divorcis baixen un 15% i les separacions cauen a la meitat durant el segon trimestre

Els divorcis baixen un 15% i les separacions cauen a la meitat durant el segon trimestre

Les nul·litats es mantenen a zero a Girona i només se n'han tramitat a Barcelona i Tarragona. Les...

La Diputació forma personal municipal en gestió de l´aigua

La Diputació forma personal municipal en gestió de l´aigua

L'organisme autònom de gestió tributària i assessorament jurídic de la...

Tractaran les possibilitats de la convivència religiosa, a Olot

Tractaran les possibilitats de la convivència religiosa, a Olot

El PEHOC i el Consorci d'Acció Social de la Garrotxa preparen un acte sobre la convivència entre...

Troben morta la veïna de Cervià de Ter desapareguda dimecres

Troben morta la veïna de Cervià de Ter desapareguda dimecres

L'han localitzada al veïnat de Tomet, entre Cornellà del Terri i Medinyà

Declaració d'Independència

 
Consultori

Puigdemont al Parlament

Carles Puigdemont pot declarar la independència aquesta tarda però no ha aclarit si serà simbòlica o efectiva - El Govern espanyol, amb el suport del PSOE i Cs, diu que està disposat a prendre «les mesures que calguin» per evitar que tiri endavant


Enllaços recomanats: Premis cinema