El grup municipal d'ERC va presentar una moció al darrer ple de l'Ajuntament de Figueres en la qual denunciava una agressió feixista que va tenir lloc el passat 27 de setembre i criticava la "permissivitat" de l'equip de govern davant de les pintades de caire feixista i racista al carrers de la ciutat. El grup d'Esquerra també va recriminar al govern municipal que no s'hagués presentat com a acusació particular en aquest cas.

L'equip de govern hi va votar en contra i alcalde, Santi Vila (CiU), va afirmar que tots estan en contra d'aquesta agressió però va negar que a la ciutat es perseguissin els grups antifeixista i, en canvi, es fessin els ulls grossos amb d'altres grups, tal com sostenia la moció.

El cas va tenir lloc el passat 27 de setembre quan un jove va atacar dos nois que duien símbols anticapitalistes. Una de les víctimes va resultar ferida amb diversos talls a la mà i l'agressor va ingressar a la presó. Segons ERC, però, durant les barraques de Sant Narcís de Girona "ja se'l podia veure campant lliure pels carrers de la ciutat", malgrat ser "un vell conegut de la policia".

Pintades als carrers

D'altra banda, el grup municipal denuncia també en aquesta moció "la permissivitat davant l'allau de pintades de caire feixista i racista que envaeixen els nostres carrers. Símbols nazis i guixades de moros fuera podem veure'ls diàriament impregnats a les parets de l'església de la Immaculada o a la tanca de l'IES Deulofeu", insisteixen des del grup municipal d'ERC.