Espolla comença avui la setmana d'actes de la Fira de l'Oli i l'Olivera, que culminarà amb la tradicional fira comercial el diumenge 18 de gener, en què participen els trulls oferint el seu producte.

La setena Trobada de Cantadors és el primer acte de la fira. Hi participaran De Calaix, Els Tres de Xauxa, Ara Pia, Randellaires i els cantants Jaume Arnella i Helena Casas. També s'obrirà una exposició de fotografies relacionada amb els cantadors, Agost 1928: Cantadors d'Espolles, amb imatges extretes del Cançoner Popular de Catalunya. Per als interessats a aprendre aquest any, hi haurà un taller de tècniques de cant. Durant tota la setmana, els restaurants oferiran menús especials sobre la cuina de l'olivera i el dimecres presentaran l'oli nou de diversos elaboradors de la comarca.

Conferències, tallers, xerrades i balls, continuaran fins dissabte per donar pas a la fira de diumenge pels carrers del municipi i amb l'animació dels Grallers d'Espolla. Durant el diumenge també tindrà lloc una missa i el ja tradicional Concurs de Llançament de Pinyol d'Oliva que enguany arriba a la desena edició.