Unió critica que el nou Santa Caterina no aculli tots els departaments de la Generalitat

13.01.2009 | 00:00
Ribera, ahir, en roda de premsa.
Ribera, ahir, en roda de premsa.

La diputada de CiU Elena Ribera va criticar ahir que el Govern hagi trencat la promesa de concentrar tots els departaments de la Generalitat a Girona a l'edifici del nou Santa Caterina i a "última hora" hagi optat per situar Cultura, Justícia i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) en una subseu al Palau Solterra. "El senyor Martinoy, que no ens enganyi i parli d'un projecte únic i pioner perquè no s'està complint l'objectiu final, que era concentrar tots els serveis en un únic edifici per facilitar l'atenció al ciutadà i fer-la més eficient", va assenyalar Ribera, que també es va preguntar si el desterrament de Justícia i l'ACA vol dir que hi ha "departaments de primera i segona categoria".
"Ara, gràcies al nou Estatut, tenim la majoria de competències de Justícia, que es troba en molts casos col·lapsada, i en comptes de donar-li importància i col·locar-la amb totes les altres delegacions del Govern, la deixem a part en una subseu", va reflexionar la representant d'Unió.
"No creiem que això sigui la millor manera de valorar la Justícia", va puntualitzar Ribera, que va insinuar que la manca d'espai per a tots els serveis al Santa Caterina podria haver estat la proliferació de càrrecs dels últims anys en molts departaments de la Generalitat."Potser s'ha inflat la màquina desmesuradament", va considerar.
Segons Ribera, durant el 2003, hi havia a Girona un delegat territorial i tres seccions amb caps de secció. El 2008, va afegir, hi ha un delegat territorial, un sotsdirector, tres caps de servei i set caps de secció. "Això vol dir despatxets per a cadascú i, és clar, no hi caben tots, al Santa Caterina", va ironitzar. Igualment, la diputada demanarà al delegat del Govern a Girona, Jordi Martinoy, l'informe d'una consultora que desaconsellava la inclusió de Justícia dins el Santa Caterina i l'evolució de les despeses en la construcció, iniciades l'any 2005. "Les obres es varen adjudicar per 34 milions i sembla que ara ja estem superant els 45", va dir.

Comarques

L´arquitecte Jeroni Moner rep la medalla d´or de Banyoles

L´arquitecte Jeroni Moner rep la medalla d´or de Banyoles

L'arquitecte Jeroni Moner i Codina va rebre ahir la medalla d'or de Banyoles, el màxim...

El Vicens Vives lliura els diplomes de Batxillerat Internacional

El Vicens Vives lliura els diplomes de Batxillerat Internacional

La Fundació Jaume Vicens Vives va entregar ahir els Diplomes i certificats de Batxillerat...

Sant Gregori celebra la segona edició de la cursa Oncobike

Sant Gregori celebra la segona edició de la cursa Oncobike

Un total de 51 equips de sis ciclistes van participar ahir en la segona edició de...

Uns 300 rescats dels Bombers en 8 mesos

Uns 300 rescats dels Bombers en 8 mesos

?Les recerques de persones que es desorienten o es perden, especialment a la muntanya, suposen el...

Augmenten les temptatives d´agressió a funcionaris a la presó de Figueres

Augmenten les temptatives d´agressió a funcionaris a la presó de Figueres

?El centre penitenciari del Puig de les Basses registra un menor nombre de ferits respecte a l'any...

Declaració d'Independència

 
Consultori

Puigdemont al Parlament

Carles Puigdemont pot declarar la independència aquesta tarda però no ha aclarit si serà simbòlica o efectiva - El Govern espanyol, amb el suport del PSOE i Cs, diu que està disposat a prendre «les mesures que calguin» per evitar que tiri endavant


Enllaços recomanats: Premis cinema