Un dels bars musicals del carrer Església de Platja d'Aro que ha obert fa uns dies després d'haver estat precintat per ordre del Contenciós Administratiu de Girona perquè no tenia la llicència corresponent podria haver de tornar a tancar per un retard de l'Ajuntament.

El dimarts de la setmana passada (19 de maig), va entrar a les entances municipals la petició per escrit per part del representant legal dels veïns del carrer Església, on es demanava una ampliació del termini per poder presentar al·legacions a la proposta de resolució de l'Ajuntament respecte al bar musical 900, on es deia que el local ja podia obrir perquè complia tots els requisits legals.

Segons fonts municipals, aquesta sol·licitud va ser demanada dins del termini permès per la llei; ara bé, el contingut de la instància no aportava cap argument o raó que justifiqués l'ampliació del termini en set dies, tal com demanaven. Fonamentant-se en aquest fet (recollit en la normativa) la decisió que va prendre l'Ajuntament va ser la de desestimar i suspendre aquesta petició, ja que la llei així ho preveu en el cas que una perllongació d'aquest tipus perjudiqui tercers ?-en aquest cas el 900 perquè hauria d'estar més temps tancat-. D'aquesta manera, aquell mateix dijous (21 de maig) i per Junta de Govern Local Platja d'Aro va donar la llicència de bar musical al 900 i va poder obrir aquell cap de setmana.

L'error municipal arribà en aquest punt i es reconeix amb retard. El dia que la carta va entrar a l'Ajuntament coincidia amb el dia límit per poder demanar l'ampliació, però el document no va arribar al responsable de gestionar aquests tràmits fins l'endemà.

El consistori, fora de termini

Amb aquest fet, el mateix consistori ha incomplert i acceptat que no va respondre ni notificar la suspenció de la petició a temps. La normativa que regula els procediments dels terminis diu que tant les sol·licituds com les respostes (de l'Ajuntament) s'han de notificar abans que acabi el termini. Tal com s'ha anunciat, Platja d'Aro no va tenir coneixements d'aquesta instància fins al dia després i, per tant, la suposada suspensió esdevé nul·la.

Les al·legacions van entrar a l'Ajuntament una setmana més tard (26 de maig) i dins del segon termini. La valoració del seu contingut és ara essencial perquè si s'accpeten en la seva totalitat el bar haurà de tornar a tancar.