El delegat del Govern a Girona, Jordi Martinoy, assegura que cal unir forces per frenar la proliferació de venedors ambulants a Roses. En aquest sentit, assegura que les multes econòmiques, la confiscació del material que venen i els controls d'estrangeria han de servir per, a mitjà termini, solucionar aquesta problemàtica. Martinoy ha explicat que Ajuntament, Generalitat i Subdelegació del Govern espanyol s'han coordinat per posar punt final a la situació. Al passeig marítim de la població s'hi concentren diàriament 250 venedors ambulants, una situació que ha provocat diversos enfrontaments entre venedors i policia local i també ha despertat les queixes dels comerciants de la zona.

La policia local decomissa material i obre expedients sancionadors, els Mossos d'Esquadra fan tasques de suport i la policia estatal controla que els venedors tinguin els papers en regla. Martinoy ha explicat que d'aquesta manera preveuen, a mitjà termini, posar aturador a l'augment de venedors ambulants. Així, el delegat del Govern a Girona ha volgut fer una crida a la tranquil·litat i assegura que estan posant sobre la taula els mitjans necessaris per solucionar la problemàtica.

Martinoy afirma que la venda ambulant no és un delicte penal i que, per tant, l'única manera de combatre-la és confiscant els productes i posant multes. Paral·lelament, la policia nacional controla que els venedors tinguin els papers en regla i, en cas d'infracció de la llei d'estrangeria, tramita els expedients d'expulsió. A més, Martinoy ha explicat que l'Ajuntament està actuant "correctament" per posar-hi fre i ha recordat que no és només un problema de Roses, sinó que la crisi econòmica ha fet que cada cop més gent intenti guanyar-se la vida venent de forma il·legal al carrer. Per aquest motiu, demana que no "s'estigmatitzi" Roses.