A Tossa de Mar només patrulla una unitat de policia en cada torn del dia en plena temporada d'estiu. Un fet que després de l'onada de robatoris que està vivint l'avinguda Puerto Rico, el més recent ahir mateix en un bar, sumat als continus furts en diferents punts del municipi, provoquen que la policia local no pugui arribar a tots els llocs i, per tant, es desatengui part de la població a causa de la manca d'efectius.

Actualment la plantilla de la policia tossenca està formada per una vintena de treballadors- inclosos els comandaments- i fa pocs anys n'hi havia deu més. I a partir del setembre, segons fonts consultades pel diari, hi hauria tres persones que són interines, que hauran de plegat.

Una manca d'efectius que es fa notar també a la comissaria, perquè allà només hi queda una persona que s'encarrega de rebre les trucades i ajudar la gent que s'hi presenta però que tampoc dóna l'abast. Una sèrie de fets que, si bé ja fa mesos que duren, en època estival, quan la població de Tossa de Mar- amb 5.900 habitants empadronats- es duplica a causa del turisme, provoca fortes queixes dels habitants de Tossa però, alhora, intenten mostrar-se comprensius perquè no és culpa del cos de policia, sinó del consistori en no posar més presència policial.

No al sexe a la platja

D'altra banda, l'única patrulla que hi ha al municipi no s'encarrega de fer gairebé tasques de vigilància, ja que hi ha ordres expresses del consistori durant els dies d'estiu de vigilar que ningú no tingui relacions sexuals a la platja- prohibició fruit d'una ordenança polèmica- i que ningú no aparqui malament al poble, i s'activa el servei de grua d'immediat. A més, el fet que solament hi hagi una unitat activia provoca que s'hagin de donar prioritats, és a dir, si al mateix temps hi ha un accident en una punta del poble i un furt en una altra, calgui decidir segons la gravetat.

Tot i que els Mossos haurien de tenir més presència al municipi durant l'estiu, a Tossa la seva activitat és minsa. Ja que només s'hi presenten quan hi ha tema de detinguts i, per tant, se'ls han de traslladar, segons fonts consultades.

Dilluns passat va haver-hi un robatori amb força en una vivenda de l'avinguda Puerto Rico, on uns lladres que serien d'una banda i professionals es van endur joies i electrodomèstics de valor superior als 12.000 euros. El seu propietari, David Medrano, explicava ahir que està preparant una queixa oficial dirigida a l'Ajuntament on "protestaré per la inseguretat al poble" i aquest assegura que la culpa que hi hagi tants robatoris és de "l'Ajuntament perquè no posa més efectius ni diners". En tancar l'edició no va ser possible contactar amb el regidor de Governació, Joan Antoni Hervias (CiU).