Una part dels residents a la urbanització Lloret Residencial van anar divendres passat a manifestar-se davant l'àrea d'Urbanisme que gestiona el regidor Josep Valls (CiU) per reclamar millores a la zona. Així, els veïns que dónen suport a l'associació de parcel·listes de Lloret Residencial que presideix Santiago Vázquez van concentrar-se pacíficament a les 11 del matí per quiexar-se de la manca de pressió de l'aigua als seus domicilis així com pel mal estat de la urbanització.

"Hi ha veïns que no poden posar la rentadora per manca de pressió", explica Vázquez. El president dels parcel·listes és mostra indignat perquè el regidor d'Urbanisme "es nega a rebre'ns i ni tan sols es molesta a agafar el telèfon". I és que les reivindicacions dels parcel·listes van més enllà de l'aigua. L'entitat està reclamant a l'Ajuntament des de l'any 2005 la documentació que indica les obres realitzades per solucionar les deficiències en l'asfaltatge dels carrers que manava l'informe tècnic de l'any 2001.

De fet, el Parlament de Catalunya va respondre als parcel·listes que tenien dret a accedir a la documentació demandada però aquests ni l'han pogut veure ni tan sols se'ls ha facilitat la Junta de Govern Local de l'agost de 2002 en la qual s'explica que s'ha realitzat una obra d'inspecció de les obres d'arranjament de l'asfaltatge.

La divisió dels veïns

Per la seva part, el president de l'Entitat de Conservació de la Urbanització, Rafel Furné explica que no va secundar la manifestació "perquè aquests veïns van per lliure".

Furné assegura que el subministrament tot i no ser òptim és correcte i tan sols es produeixen "talls esporàdics". Assegura, a més, que l'aigua ja no surt bruta perquè no es deixa que el nivell de l'aigua baixi fins al fons del dipòsit.

D'altra banda, assegura que té el compromís de Valls segons el qual es realitzaran uns estudis que analitzaran la possibilitat de connectar les urbanitzacions dels Pins i la de Lloret Residencial a la xarxa pública d'aigua i que trigaran "entre 8 i 12 mesos".

Tot i això, l'Entitat de Conservació ha convocat manifestacions per la qüestió de l'aigua per aquest diumenge i el proper però aquestes podrien ser desconvocades el mateix dia en funció de les negociacions amb el consistori.

Furné assegura que es farà un seguiment del desenvolupament dels estudis "per evitar que s'adormin" ja que els residents no volen trobar-se l'estiu que ve amb un problema similar.