Maltractada i enganyada. Així se sent en aquests moments l'ONG Protectors dels animals del Gironès, que acusa l'Ajuntament de Girona de no voler que traslladi les seves instal·lacions des de Sant Jordi Desvalls fins als terrenys que ja té comprats en un finca de la zona dels Àngels que anteriorment havia estat l'abocador de la ciutat. L'entitat denuncia un possible "interès polític o personal" contra ella, i critica que el consistori ha canviat radicalment d'opinió: primer, diu la protectora, es va mostrar favorable que l'ONG comprés els terrenys dels Àngels, i ara, afegeix l'entitat, només posa traves a la llicència que caldria perquè s'hi instal·lés. Tot plegat, subratlla Protectors dels animals del Gironès, amb un canvi d'equip de govern, l'any 2007, pel mig. El regidor que s'ocupa en aquests moments de la qüestió, l'ecosocialista Enric Pardo, no va poder ser localitzat ahir per aquest diari.

L'entitat funciona des de l'any 2005 i està instal·lada al municipi de Sant Jordi Desvalls, però un conflicte urbanístic ha acabat donant la raó al consistori d'aquest municipi, i els jutjats van determinar que la protectora havia de deixar la seva actual seu el 24 d'agost. Malgrat tot, s'ha arribat a un acord amb l'Ajuntament per poder continuar-hi tres mesos més, vist que de moment l'ONG no disposa de cap altra seu. A partir d'aleshores, els seus responsables no saben què passarà, i per això fan una crida a la ciutadania perquè en aquest impàs s'animi a adoptar els 120 gossos que encara hi ha.

Pel que fa als terrenys dels Àngels, l'entitat afirma que els va comprar davant la complicitat del consistori de Girona que, assegura, "va animar l'ONG a comprar un ramat de cabres per a la neteja del sotabosc i va mostrar el seu suport per a l'obtenció de la llicència".

Malgrat tot, la protectora denuncia que el consistori posa ara pals a les rodes al trasllat de les instal·lacions "tot i saber que a la demarcació de Girona les protectores d'animals estan sobresaturades i que per això hi ha sacrificis, malgrat que estan prohibits per llei".

En aquest sentit, concreta que l'Ajuntament demana reiteradament modificacions al projecte que l'entitat ha presentat per concedir-li una llicència d'activitats que ha d'obtenir el vistiplau del Govern català. I amenaça, a més, d'explicar "el que realment ha passat a Girona amb els animals durant els últims cinc anys", alhora que anuncia que esgotarà totes les vies per instal·lar-se als seus terrenys.