Ningú sap quan acabarà la batalla judicial creuada entre l'Ajuntament de Vidreres, els denunciants de la gasolinera il·legal Mas Cabanyes d'Aiguaviva Park i el propietari de l'estació de servei construïda fa 20 anys en una zona verda, però sota l'empar municipal. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) insisteix de forma periòdica al consistori que s'ha d'enderrocar la benzinera, i ara una nova sentència del Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Girona declara nul·les les llicències municipals que van autoritzar la construcció d'una altra gasolinera que compensava el perjudici de l'enderroc de la primera. L'Ajuntament està estudiant presentar-hi un recurs d'apel·lació, segons va informar ahir Ràdio Girona.

El TSJC va desestimar el recurs de súplica interposat per evitar-ne el seu enderroc. En la sentència, el Tribunal no cedeix en l'ordre de tirar a terra tots els surtidors i, per aquest motiu, ha enviat un nou requeriment al consistori vidrererenc perquè n'acceleri les obres corresponents. Decisió que l'alcaldessa de la població, Ruth Rosique (PSC), ja ha fet saber tant al titular del negoci com a Repsol -propietària de l'estació de servei-.

De forma simultània, el Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Girona ha declarat nul·les la llicència d'obres i la llicència ambiental que el consistori va concedir per permetre l'obertura d'un nou negoci. Això suposa un revés important per al consistori, que podria obligar-li a pagar una indemnització milionària a Repsol, que es quedarà sense una activitat que el consistori li havia permès fa anys. És per això que l'alcaldessa vol apel·lar i, durant aquesta setmana, els serveis jurídics de l'Ajuntament estudiaran les sentències i decidiran recórrer-les o no.

És menester esmentar, tal com va informar ahir Diari de Girona, que hi ha un conveni signat entre l'ens municipal i l'empresa propietària de l'estació de servei segons el qual aquesta última s'encarregava de l'enderroc de la benzinera a canvi de rebre les pertinents llicències municipals per aixecar-ne una de nova planta. Precisament, si el Jutjat Contenciós es manté ferm en la seva decisió deixarà la porta oberta perquè Repsol reclami a Vidreres responsabilitats patrimonials pels danys causats i el perjudici econòmic que li suposarà perdre la benzinera il·legal actual i no poder construir la que havia pactat amb el consistori.

Onze anys de batalla judicial

La benzinera de la polèmica està construïda en una zona verda. Per això, el 1998, el Tribunal Suprem va anul·lar les llicències que validaven la construcció de l'estació de servei. El 2004 els jutges van demanar-ne l'enderroc i, el 2006, el TSJC es va reafirmar en aquesta decisió en desestimar un recurs municipal per denegar així la suspensió de l'enderroc.