El litoral català ha registrat els graus d'ocupació més elevats de totes les destinacions turístiques del país durant el passat mes d'agost. La Costa de Barcelona-Maresme ha arribat al 88,2%, la Costa Brava al 87,1%, Barcelona al 85,4% i la Costa Daurada al 83,5%. D'aquestes dades se'n desprèn que el sector ha aguantat bé la tirada malgrat les males perspectives econòmiques, tot i que a nivell català l'ocupació hotelera ha davallat lleugerament respecte la passada temporada.

Segons les dades que va proporcionar ahir el Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, els càmpings i apartaments turístics han presentat resultats interanuals creixents, mentre que els establiments hotelers i de turisme rural han registrat una menor ocupació en relació a l'any passat per aquestes dates. Els hotels catalans han registrat una ocupació del 80,6%, lleugerament inferior a la de l'any passat per aquestes dates, 0,9 punts per sota.

Pel que fa als establiments de turisme rural catalans, aquests han obtingut una ocupació similar a la de l'any passat per aquestes dates, del 67,1% enfront del 67% de la segona quinzena d'agost de 2008, destacant la plena ocupació assolida a les Terres de l'Ebre. En conjunt, els apartaments turístics catalans han registrat un major grau d'ocupació, en relació a l'any passat, del 70,9%, amb una variació interanual d'1,9 punts. Els millors resultats internuals s'han registrat a zones de muntanya. La Vall d'Aran ha millorat 16,7 punts, els Pirineus 10,8 punts i el Garraf 11,2 punts. Els apartaments han registrat una ocupació del 75,5%, amb un increment interanual de 2,2 punts. Els indrets del litoral català han obtingut els graus d'ocupació més elevats, en particular la Costa de Garraf, del 86%. Els càmpings catalans han assolit en el conjunt del mes d'agost una ocupació del 77,6%, 5,7 punts per sobre del mes d'agost de l'any passat i se situen com al sector més afavorit.