El període vacacional ha afectat lleugerament les obres d'ampliació i millora de les pistes d'atletisme de Lloret de Mar. En principi, estava previst que abans d'iniciar les classes escolars estiguessin instal·lats els llums que han d'il·luminar el recinte i que ocupen un petit racó del pati de l'escola Pere Torrent però un problema en el subministrament del ferro ho ha endarrerit.

El regidor d'Esports, Ivan Tibau (CiU), explica que l'empresa que proporciona el ferro per als pals de llum no el va poder entregar a l'agost i això ha provocat que encara no s'hagin col·locat. De moment, està fixada la base de formigó que haurà de servir de suport tot i que dilluns passat el ciment encara no s'havia assecat i demà s'haurà de sotmetre a una nova prova. Una vegada els tècnics donin el vistiplau la instal·lació dels llums es farà de forma imminent.

Tibau destaca que no es tracta d'una tasca excessivament complicada i que pot enllestir-se ràpidament. Remarca també que s'estan seguint els protocols de seguretat pertinents i no hi ha cap risc per als nens de l'escola. És més, les proves posteriors a la instal·lació dels focus es procuraran fer un cap de setmana per evitar coincidir amb l'horari escolar.

L'edil confia a tenir ellestida la nova pista d'atletisme la primera quinzena d'octubre. Només manca col·locar la gespa natural i el tartan de les pistes. Aquest últim element és el més sensible, ja que necessita unes condicions climàtiques òptimes perquè tan sols que comenci a ploure se n'ha d'aturar la disposició damunt l'asfalt.

D'altra banda, la intenció d'envoltar els vuit carrils de les noves pistes amb gespa natural respon a la voluntat del consistori de seguir captant el turisme esportiu nòrdic, que acostuma a seleccionar aquest tipus de camps per fer les seves estades temporals per una qüestió de familiaritat.

Altres obres

Simultàniament a la finalització del projecte de les pistes d'atletisme s'acabarà la reparació de la teulada del pavelló vell de la població. Els temporals de vent de l'any passat la van malmetre de tal manera que el consistori va decidir substituir-la per arranjar-ne les goteres i eliminar, al mateix temps, l'uralita. Ara tan sols queda col·locar-ne el voladís.