El Bisbat de Girona és la tercera diòcesi de Catalunya que més recursos econòmics recull de la població per ser destinats a accions missioneres, segons les dades publicades de l'any passat. Amb motiu de la propera campanya del 18 d'octubre, el dia del Domund -Diumenge Munidal de les Missions- el delegat diocesà de Missions de Girona, Ricard Sarrà, va recordar que el 2008 els fidels de Girona van aportar durant aquesta jornada gairebé 194.700 euros.

Amb aquesta xifra el Bisbat de Girona va ser el tercer, per darrere de Barcelona i Solsona, que més recursos va reunir per invertir-los arreu del món en projectes executats pel conjunt de missioners i missioneres -gironins, catalans i d'altres països-, en benefici de poblacions desvalgudes.

En el conjunt de l'Estat, Girona ocupa el lloc 26 de les 70 diòcesis actuals. Entre aquest conjunt de centres, es van recaptar amb destinació a l'Obra Pontifícia de la Propagació de Fe, 17.428.832,70 euros que es van repartir entre 28 països d'Àfrica, 15 del continent asiàtic, 11 d'americans i dos d'Oceania, a banda d'accions puntuals destinades a Europa.

És en el sentit de la generositat que Sarrà va recordar que la diòcesis té una doble dimensió que es demostra amb la generositat i que una va relacionada amb la primera. Per tant, segons el delegat diocesà de Missions, no només s'ha d'atendre i es demostra amb la que es fa cap enfora amb les donacions, sinó que també s'ha de fer cap endins de la mateixa diòcesis.

Malgrat tot, hi ha actualment una manca de vocació i falta relleu per cobrir les vacants dels missioners, segons va reconèixer Sarrà. A dia d'avui la diòcesi de Girona compta amb 58 missioners quan en la seva millor època la xifra superava els 150.