Els veïns del número vuit del carrer del Far de Figueres van alertar els Mossos d'Esquadra dilluns al vespre per l'aldarull que hi havia en un pis dels baixos de l'edifici. L'episodi va culminar amb tres agents de l'autoritat ferits quan intentaven detenir un jove rus de 19 anys que, embogit, es va enfrontar als policies amb un ganivet i un estri que semblava una maça medieval format per una bola metàl·lica unida a un mànec per una cadena. Els fets van tenir lloc cap a quarts de deu del vespre i van atemorir els veïns del bloc. Pel que fa al jove, va ser detingut per atemptat contra l'autoritat -a un dels agents li va estavellar una cadira al cap, tot i que cap dels policies va resultar ferit greu- i ahir estava a l'espera de passar a disposició judicial. El seu estat psíquic apunta que podria ser destinat a un centre mèdic.

Els veïns del bloc ja estaven acostumats a les rauxes del jove, que habitava des de feia uns mesos en un dels baixos de l'edifici en companyia d'una noia i d'un altre company. Dilluns, però, l'assumpte va sortir de mare: el noi era al pati interior del seu habitatge destrossant mobles i cridant "muchas drogas, muchas drogas". Els veïns van avisar els Mossos d'Esquadra i quan els agents van arribar el jove es va calmar. Però el brot de ràbia li va retornar quan se li preguntava què li passava i el jove es va revoltar violentament. Va fer volar una cadira per sobre el cap d'un agent, va intentar agafar un ganivet i, tant com va poder, va fer ús de la seva peculiar eina medieval.

El jove, a més, va intentar dels agents saltant pels patis interiors de l'edifici, un bloc amb pocs pisos habitats i tots de lloguer. Per protegir la resta de veïns els agents van ordenar-los que abaixessin les persianes perquè no es pogués ficar en cap altre habitatge. Com a colofó del seu deliri, el jove va estavellar un extintor contra la porta d'entrada del bloc. Després va poder ser reduït. Abans de portar-lo a comissaria, els agents el van dur a l'Hospital de Figueres, on els metges el van tranquil·litzar. El jove vivia al bloc des de fa pocs mesos i segons els veïns, les cridòries als vespres eren habituals, però no sabien a què es referien les discussions perquè el jove parlava en rus. Dijous a la nit, però, fins i tot els habitants del bloc del costat es van donar per assabentats a causa del volum de l'avalot: "Mai havia estat com aquesta vegada", va destacar un veí ja cansat dels aldarulls. Pel que fa als seus dos companys de pis, sembla que no van prendre mal.

Però aquest no ha estat l'únic cas d'agressió a policies que s'ha produït en els darrers dies. Dijous passat al vespre a Girona, un home a qui els Mossos van intentar identificar a la plaça de Salt, a tocar de la rotonda dels antics cinemes Lauren, va acabar saltant a sobre els dos agents. I mentre el traslladaven a les dependències policials va destrossar part de l'interior del cotxe patrulla.

Agressió a policies a Girona

Els agents patrullaven pel final de Sant Narcís perquè recentment s'hi han viscut petits robatoris i van veure com un home jove sortia de darrere uns cotxes. La seva actitud era sospitosa i els policies li van requerir la documentació. L'home es va esvalotar i va agredir els dos agents, però després d'un breu intent de fugida se'l va poder reduir i detenir en un aparcament de camions proper. L'home és de nacionalitat marroquina, veí de Salt i té 31 anys. Se'l va detenir per atemptat contra l'autoritat.