Mentre els hotels de la Costa Brava perdien aquest setembre més d'un 5% de clients respecte al setembre de 2008, els de l'interior de les comarques de Girona esquivaven la crisi que està afectant tot el sector turístic català i espanyol, i augmentaven els seus registres passant de 22.474 hostes a 23.446. Un augment del 4,3% que pot semblar gairebé insignificant, però que sempre és benvingut pels empresaris, especialment en èpoques de crisi.

L'increment del turisme interior -considerat com a tal també el de muntanya- s'ha produït en bona part gràcies al creixement general a les comarques de Girona del turisme nacional -sol tenir més tirada per indrets d'interior en aquests mesos de finals d'estiu-, enfront del descens de l'estranger, més partidari del sol i la platja. Al total dels hotels gironins, el turisme nacional ha crescut el setembre més d'un 4%, mentre que l'estranger ha caigut més d'un 8%.

L'estada mitjana dels turistes als hotels gironins va ser de les més altes de l'Estat: 4,02 dies. La mitjana dels hotels espanyols va ser de 3,5 dies d'estada, i això tenint en compte que la fan pujar les demarcacions insulars, on per raons de dificultats de desplaçament les estades solen superar els set dies de mitjana. Tret d'aquestes, són escasses les demarcacions que superen els 3 dies d'estada mitjana, i molt menys els 4, com el cas de Girona.

Pel que respecta al grau d'ocupació dels hotels de les comarques de Girona, en aquest setembre ha estat del 55,2%, lleugerament inferior al del total de Catalunya, que va ser del 58,5%.

Balears va ser la comunitat autònoma amb el major grau d'ocupació hotelera el setembre, amb gairebé el 70%, per davant de les Canàries, amb un 60,7, i de Catalunya, que amb el 58,5% esmentat va ocupar el tercer lloc.

Després de Balears, Canàries i Catalunya es van situar, en grau d'ocupació per places, la Comunitat Valenciana (58,29%), Andalusia (53,01), La Rioja (51,41), el País Basc (50,55) i Madrid (50,24).

Pel que fa al nombre de viatgers allotjats en hotels, Andalusia va ser la comunitat que més en va rebre, amb 1,4 milions, seguida de Catalunya, amb 1,4, i Balears, amb gairebé un milió de visitants.

Pel que fa al nombre de dies que van pernoctar els viatgers, Canàries i Balears es van situar al capdavant en superar els set dies de mitjana gràcies a la seva condició insular, seguides de la Comunitat Valenciana (3,5) i Catalunya (3,3).