L'acusat de cremar viva la parella a Calonge (Baix Empordà) l'octubre del 2006 s'ha assegut aquest dilluns davant el jurat popular que haurà de decidir si és innocent o culpable. Després de la tria dels membres del jurat, que ha quedat constituït per cinc dones i quatre homes, ha començat el judici a l'Audiència de Girona amb la lectura dels escrits de la fiscalia i la defensa. El fiscal ha exposat que demana vint anys de presó per a Miguel S.G. pels delictes d'assassinat, avortament, incendi i danys i ha ressaltat davant el jurat popular que considera que l'acusat va actuar 'amb especial acarnissament' perquè la víctima 'estava patint' mentre s'adonava que cremava viva.

El fiscal i l'advocada de l'Estat acusen Miguel S.G. d'haver ruixat amb gasolina o amb algun altre producte inflamable la seva parella i haver-li calat foc el 8 d'octubre del 2006. Com a resultat de l'atac, la dona va patir cremades en el 97% del seu cos i va morir hores després a l'hospital. L'acusació pública ressalta que quan l'acusat va actuar, també era conscient que mataria el fill que esperaven perquè la dona estava embarassada i que posava en perill els veïns de l'immoble perquè les flames es podien estendre.

Per això, demana vint anys de presó per a l'acusat. Davant el jurat popular, el fiscal ha afirmat que considera que es tracta d'un assassinat i no un homicidi perquè hi havia intenció de matar i perquè l'home va triar una forma d'atac 'especialment virulenta'. 'No només l'ha matat, sinó que ho ha fet amb acarnissament', ha afirmat el fiscal que ha afegit que va provocar l'incendi amb la clara intenció d'acabar 'amb la vida d'ella, del fill i posant en perill els veïns'.

'L'acusat va actuar sabent que la forma d'atac suposar per a la dona un plus de patiment innecessari', argumenta la fiscalia en l'escrit d'acusació. En aquest sentit, el fiscal ha afirmat que la dona 'estava patint' perquè mentre cremava era conscient de l'atac i de les greus ferides que li estava produint'.

Per aquest motiu, la fiscalia i l'advocat de l'Estat demanen vint anys de presó per l'acusat per assassinat, un delicte d'avortament, un delicte d'incendi i un altre de danys pels desperfectes que va provocar al pis on vivien de lloguer. També reclama que pagui 16.540 euros al propietari del pis pels desperfectes i indemnitzi la mare de la víctima amb 120.000 euros i als tres fills de la dona amb 600.000 euros.

Ferit per intentar salvar-li la vida

La versió que la defensa porta a judici és totalment oposada al de la fiscalia i l'advocada de l'Estat. La defensa, encapçalada pel lletrat Benet Salellas, sosté que l'incendi es va produir de manera fortuïta i l'acusat va intentar apagar les flames del cos de la noia amb la voluntat de salvar-li la vida. Segons el seu advocat, aquest és el motiu pel qual l'acusat també va patir cremades en el 42% del cos amb greus lesions a la cara, el cos, extremitats superiors, inferiors i tronc. Per això, en demana l'absolució.

Aquest dilluns ha començat el judici i a la tarda és previst que els membres del jurat i la resta de la comitiva judicial es desplacin fins a Calonge per fer la inspecció ocular del lloc dels fets. L'acusat declararà dimarts al matí. Es preveu que les sessions del judici s'allarguin fins al pròxim 11 de novembre.