De tots és sabut que l'acord entre CiU, ERC, PP i PdB que va fer alcalde el Sr. Trias va ser per motius espuris, que res tenien a veure amb el bé de Blanes. Nosaltres vam dir que el que comença malament no pot acabar bé, però el que ningú podia sospitar és que el Sr. Trias fracassaria tan estrepitosament com a alcalde. Deixant de banda la seva obra de govern, el seu tarannà dictatorial, agre i ofensiu ha anat empitjorant ple municipal rere ple municipal fins a arribar en el darrer ple del dia 26 d'octubre a una situació insuportable.

En aquest ple, en el torn de precs i preguntes, com a resposta a les qüestions polítiques que els vàrem plantejar els grups de l'oposició (PSC i EUiA-ICV) el Sr. Trias va perdre els papers i va començar una llarga al·locució plena d'exabruptes, insults i desqualificacions cap als regidors de l'oposició. Va proferir paraules malsonants, en un to colèric va insultar gratuïtament i greument el Sr. Josep Marigó; va amenaçar amb l'expulsió del ple el Sr. Joan Salmerón i em va calumniar a mi mateix, Francisco Martínez. Aquests fets són lamentables i fa que sentim vergonya aliena respecte al senyor Trias.

Però el que va resultar intolerable va ser l'actuació del Sr. Trias en el torn d'intervencions del públic. L'alcalde fa servir la seva posició de moderador del ple per manipular-lo i donar i treure paraules al seu gust i conveniència. Fa dos plens va retirar la paraula al Sr. Moisés Manzano dient-li que no estava preguntant sinó opinant. Evidentment, el Sr. Manzano estava criticant l'equip de govern.

En aquest darrer ple va demanar la paraula el Sr. Joan Puig (membre d'ERC que dóna suport a l'equip de govern), que ens va endossar un discurs a favor de les seves postures polítiques. El Sr. Manzano, amb tota la raó del món, es va queixar que el Sr. Puig no estava preguntant i no se li retirava la paraula. La resposta de l'alcalde va ser expulsar el Sr. Manzano de la sala. Fins i tot va preguntar si hi havia algun policia municipal per expulsar-lo i el va amenaçar de no deixar-lo entrar en el proper ple.

El meu company Joan Salmerón i jo mateix, ens hem presentat voluntàriament a les eleccions municipals i no ens queda més remei que suportar aquest alcalde que tenim, perquè així ho han volgut CiU, PP, ERC i PdB, però el Sr. Manzano ni cap altre ciutadà de Blanes té l'obligació de suportar les amenaces de l'alcalde.

Per tots aquests fets demanem públicament al Sr. Trias que retiri les amenaces cap al Sr. Moisés Manzano.