Renfe no només ha encarit el preu del trajecte entre Girona i Barcelona amb la posada en circulació dels nous trens de mitjana distància sinó que s'ha equivocat amb els preus dels bitllets d'anada i tornada. Per un error, els primers dies de les noves tarifes es va cobrar 1,60 ? més que els Catalunya Exprés, quan la puja real era de 2,40; així, un bitllet d'anada i tornada entre Girona i Barcelona val 15,20 i no els 14,80 que es van cobrar per error en un primer moment.

D'altra banda, la Plataforma d'Usuaris de Renfe -reunida ahir a Girona- reclamarà una assemblea extraordinària del Comitè de Clients de Mitjana Distància per demanar explicacions a la companyia sobre la recent puja de preus. Aquest comitè, que integra l'empresa i agrupacions, associacions i entitats d'usuaris del Transport Públic, es va crear amb el doble objectiu de fomentar la participació i millorar les relacions entre companyia i usuaris. El resultat de la primera reunió, però, no va ser del tot positiu perquè Renfe va ocultar la puja als clients dels seus serveis.

L'assemblea d'ahir va servir per valorar noves accions per defensar les seves reivindicacions. Del paquet de demandes que consideren irrenunciables, Renfe ha acceptat tornar l'import del bitllet quan els trens arribin més de deu minuts tard; tot i que encara no hi ha data oficial, confien que la compensació sigui efectiva a partir del gener. En canvi, l'empresa ha rebutjat rebaixar un 35% els preus fins que funcioni el TAV; o reduir en 15 minuts el trajecte de tots els trens; entre d'altres.