Que Blanes s'hagi convertit en el primer municipi d'Espanya a declarar-se gay friendly ha provocat que diversos veïns de la vila fundin l'associació Gaylestots amb la voluntat de visibilitzar i normalitzar el col·lectiu homosexual que fa vida al municipi. L'entitat es presentarà oficialment l'11 de desembre.

El president de Gaylestots, Andrés Villaseca, explica que l'entitat, a banda de tenir una vessant específica per al col·lectiu, ha nascut amb l'objectiu d'integrar-se dins la vida social i associativa de la vila per poder realitzar diverses accions i activitats desvinculades de l'àmbit homosexual com, per exemple, la realització de tasques socials als geriàtrics de la població, el manteniment del delta de la Tordera, la promoció de festivals de cinema i música i la conscienciació en campanyes mundials com la del Dia Internacional contra la sida.

Villaseca indica que la intenció és esdevenir "un referent en la comunitat", no tant per la qüestió d'orientació sexual, sinó per la implicació en les necessitats de la població. No obstant això, l'entitat no es desentendrà de les particularitats del col·lectiu homosexual i, per això, entre les propostes que està treballant hi ha la voluntat de promoure "el turisme gai" trobant fórmules que serveixin per promocionar la vila i els seus atractius turístics.

L'associació està formada per una junta directiva d'onze persones i tres consellers. A dia d'avui hi ha 150 persones que ja han formalitzat la seva intenció d'esdevenir socis i el grup virtual de la xarxa social Facebook ja té més de 400 adhesions d'amics i simpatitzants de Gaylestots. A més, l'entitat ha inaugurat recentment un bar musical a l'avinguda Mediterrània, anomenat Too much, que serveix alhora de local de reunions de l'associació.

Andrés Villaseca no nega que darrere l'autoproclamació de ciutat gay friendly hi havia interessos econòmics, però manifesta que eren compartits amb els interessos "socials". És per aquesta raó que Gaylestots treballarà tenint en compte aquestes dues vessants.