Davant la baixada de temperatures prevista a partir del ?diumenge, el delegat del Govern, Jordi Martinoy, i el cap dels Serveis Territorials a Girona, Ramon Ceide, van presentar els efectius de persones i vehicles del Centre de Conservació de la Vall de Bianya. Així, segons Martinoy i Ceide, el Centre de la Vall de Bianya disposa de 300 tones de sal i 30 de salmorra, 4 camions llevaneus amb extenedora de sal, i una sèrie de maquinària auxiliar externa. A més, el Govern disposa de maquinària contractada per eventualitats de neu i gel als punts més inaccessibles de la xarxa viària. El centre de la Vall de Bianya atén els 300 quilòmetres de carreteres més exposats a nevades de les comarques gironines.

El delegat del Govern, Jordi Martinoy, va apuntar que el dia 3 de desembre es reunirà amb els alcaldes de la Garrotxa, el Ripollès i la Cerdanya per tal d'explicar-los el pla Neucat previst per a aquest hivern. "Pretenem que els alcaldes traslladin les previsions als ciutadans", va dir Martinoy. El delegat del Govern va afegir que el 4 de desembre al nou edifici de la Generalitat a Girona hi haurà una reunió entre totes les administracions amb competències a la xarxa viària gironina. Martinoy va enumerar Carreteres de l'Estat, el PTOP, la Diputació i els Mossos d'Esquadra. El delegat del Govern va afegir que a l'assemblea també hi assistiran els concessionaris dels punts aïllats. "La intencio és iniciar la campanya d'hivern amb tots els serveis operatius consensuats i a punt", va dir, Martinoy. "L'objectiu és el d'evitar problemes al ciutadà", va afegir.

L'any passat l'actuació del personal i la màquinària del Centre de la Vall de Bianya va ser vital per evitar la incomunicació dels nuclis de població comunicats per l'antiga N-252. El delegat del govern, Jordi Martinoy, va recordar que s'acabava de formalitzar el traspàs des de l'Estat a la Generalitat, va caure una torre de llum, arbres i es va acumular molta neu a la carretera. "Va haver-hi una resposta ràpida i contundent a aquest episodi", va dir.

L'any 2008 va ser un dels pitjors pel que fa a ocupació de la neu i de les gelades a la xarxa viària. Les dades que ahir el Govern va fer públiques constaten 71 actuacions de neteja de neu, gel i escampada de sal a les carreteres de Girona, 22 de les quals van ser fetes del Centre de la Vall de Bianya.