Tretze entitats i més de 200 persones van signar ahir a Lloret el Manifest de Novembre per reclamar a la Generalitat que estudiï una alternativa al traçat de la variant que preveu connectar l'autopista C-32 amb la vila passant per Sant Pere del Bosc, l'Àngel i les Alegries. En un acte celebrat a la plaça de l'Església -que va comptar amb la participació del poeta Enric Casassas i l'actor Joan Pau Romaní- les entitats van tractar d'aplegar la població per demanar el seu suport en aquesta reclamació.

L'alcalde de la població, Xavier Crespo (CiU); el regidor de Medi Ambient, Ignasi Riera (CiU); i el portaveu d'ERC, Eduard Coloma (ERC) van desplaçar-se fins a la zona però no van signar. No obstant això, les entitats es reuniran en breu amb el batlle per parlar sobre aquesta qüestió.

Si en un primer moment aquesta infraestructura viària havia de prendre la forma d'una autopista, l'oposició al projecte i el seguit d'al·legacions presentades van aconseguir que la Generalitat en modifiqués el planejament però sense alterar-ne el traçat. D'aquesta manera, s'ha previst reduir la dimensió del túnel de Sant Pere del Bosc en 290 metres quan es pronosticava construir-lo de 450. També es preveu modificar el nus d'enllaç a l'Àngel i es redueix enel nombre de rotondes projectades a les Alegries.

La jornada, que es va cloure amb un recital de poesia a càrrec de Casassas i Romaní a més d'altres assistents del públic que s'hi van sumar, va esdevenir també una invitació formal a l'Ajuntament perquè s'uneixi a la reivindicació de les diferents entitats amb l'objectiu d'aconseguir que la Generalitat busqui una alternativa al projecte viari.

Els representants de les entitats van apuntar que si es materialitza aquesta infraestructura es provocarà un "desastre urbanístic" semblant al de Santa Clotilde, "que va esborrar per sempre l'harmoniosa plana de Fenals" i van vincular la seva preocupació al llegat del territori a les generacions futures de la vila.

Els signants del Manifest

Les diferents entitats que van signar el Manifest de Novembre van ser l'associació ciutadana SOS Lloret, el Xino-Xano, l'Associació de Veïns de les Alegries, el Centre Excursionista, el Club Ciclista, el Kulactiu sa Caleta, la Plataforma per la pau, el Club Bàsquet Lloret, el grup Demall-club Unesco, la Fundació Jacint Verdaguer, l'esplai Cap-i-Cua, el Cineclub Adler i l'entitat Bilboquet.