El Patronat de Turisme Costa Brava Girona promou per a l'any que ve la visita a diferents localitats del litoral gironí per donar a conèixer les creacions culinàries de cinc col·lectius gastronòmics del territori. Aquests col·lectius hauran de crear tastets de plats amb productes de la terra i cervesa San Miguel, que s'ha convertit en patrocinadora del Centenari de la Costa Brava amb l'aportació d'un milió d'euros.

L'Aula Gastronòmica, del Grup Costa Brava Centre, a Vall-llobrega, va acollir la presentació d'aquest Tour Gastronòmic de la Costa Brava i la carta de maridatge. La responsable de l'Oficina del Centenari, Carme Polo, va explicar ahir que l'objectiu del Tour és promoure i difondre la gastronomia de la Costa Brava entre els seus visitants, però també a l'exterior en alguna sortida que faci el Patronat. Els cinc col·lectius gastronòmics -Cuina de l'Empordanet, la Cuina del Vent, Girona Bons Fogons, Grup Gastronòmic del Pla de l'Estany i Joves Cuiners, coordinats pel cuiner Oriol Blanes de l'Aula Gastronòmica- hauran de crear un tastet amb cervesa San Miguel i acompanyat d'una beguda d'aquesta marca.

La responsable del centenari va explicar que de moment no s'han determinat quines poblacions rebran aquest Tour Gastronòmic, si bé va manifestar que la intenció és acudir a les festes i manifestacions culturals més arrelades i amb projecció, com, a tall d'exemple, poden ser els Focs de Blanes o la Fira d'Indians de Begur.