El mal estat en què es troba el campanar de l'església parroquial de Sant Esteve d'en Bas ha obligat la parròquia a posar tela metàl·lica a les finestres. Veïns s'han queixat de l'impacte visual que provoca la tela. El grup municipal d'ERC ha assenyalat que la instal·lació de la protecció era necessària però que s'havia de fer amb el mínim impacte visual. El rector de la parròquia, Josep Maria Barcons, ha indicat que ningú se li ha queixat directament de l'impacte de la tela.

La protecció és per evitar que la construcció torni a esdevenir un niu de coloms. Aquestes aus van ocupar anys enrere bona part de la teulada i per culpa dels seus excrements es va produir un deteriorament molt important de l'edifici.

El passat mes de setembre les pluges van provocar un despreniment de pedres de la part exterior de l'absis del segle XII. La causa va ser atribuïda al mal estat dels drenatges de la teulada. Al cap de pocs dies es va efectuar la retirada de les pedres i la reparació de l'absis. El mal estat del campanar i de la teulada va ser motiu de debat en el darrer plenari municipal. El grup opositor d'ERC va criticar que la reparació de l'absis es dugués a terme d'una manera precària, provisionals i amb materials que causaven mal efecte visual. L'equip de govern va considerar que l'església és responsabilitat del Bisbat de Girona.

Això no obstant, Esquerra ha anunciat que tornarà a dur el mal estat del campanar i de l'absis al proper ple.

El regidor republicà Josep Garcia ha explicat que el seu grup reclamarà una intervenció important al campanar i l'absis. Garcia ha dit que proposaran que el finançament es dugui a terme a través de l'Ajuntament, la Diputació de Girona i el Bisbat. Garcia diu que l'església és patrimoni del poble.