Blanes tornarà a treure a concurs la gestió de les llars d'infants municipals si l'empresa Clece SA, participada per la mercantil ACS Servicios y Concesiones que presideix Florentino Pérez, no apuja el sous de les treballadores, que manté congelats des de fa tres anys. La regidora d'Educació, Pilar Planella (CiU), ha explicat que recentment s'ha reunit amb els responsables de l'empresa per exposar-los aquesta situació amb l'objectiu que, a partir del gener, les 17 educadores i auxiliars de les bressoles de Ca la Guidó, la Plantera i Can Borell siguin retribuïdes tal i com els pertoca sense que se'ls negui l'increment segons l'IPC.

Planella no és optimista ja que manifesta que l'empresa, malgrat apuntar que s'estudiaria la seva sol·licitud, pretén que sigui el consistori qui destini una major partida pressupostària per contribuir a sufragar els costos que suposa la gestió dels centres educatius. Aspecte, aquest darrer, que la regidora ha indicat com inassumible.

Independentment de si Clece s'avé a pagar més les seves treballadores o no és segur que gestionarà les tres llars d'infants durant tot el temps que resta per finalitzar el curs escolar. No obstant, si durant aquest període la nòmina de les treballadores no experimenta un increment salarial el consistori elaborarà un nou plec de condicions que treurà a concurs al llarg de l'estiu per tal que a partir del setembre hi hagi una nova societat gestionant els tres centres municipals.

Les llars d'infants de Ca la Guidó, la Plantera i Can Borell estan gestionades per Clece des del 2007, any en què va resultar adjudicatària del concurs. A més, la concessió d'aquest servei disposava d'una clàusula que permetia renovar el contracte per a cinc anys més però això no es farà efectiu si no es compleixen les demandes.

Ara fa un mes, el sindicat de CCOO va denunciar la situació de les treballadores dels tres centres exposant que si bé és cert que Clece rep l'increment de l'assignació segons l'IPC aquest no reverteix en les empleades. El sindicat també mencionava com l'empresa s'ha dedicat a apujar el salari base de les educadores al temps que rebaixa en igual proporció el complement de qualitat per mantenir els sous permanentment per sota els 1.000 euros. A la llar de Ca la Guidó hi ha dues empleades amb aquesta situació, 8 a Can Borell i 7 a la Plantera.

Durant el plenari de novembre es va debatre una moció en la qual s'instava el govern a condicionar la pròrroga del contracte amb Clece a que aquesta pagués a les treballadores una pujada anual del sou brut en la mateixa proporció que augmenti ?l'assignació de l'empresa i que apliqui la mesura amb caràcter retroactiu.