La companyia aèria irlandesa de baix cost Ryanair ha anunciat l'obertura d'una nova ruta entre l'aeroport de Girona-Costa Brava i la localitat francesa de Lilla. Aquesta connexió estarà activa des del 5 de maig que ve, amb dos vols setmanals que es convertiran en tres a partir del 28 de juny -quan les connexions regulars seran els dilluns, dimecres i dissabtes-.

El responsable de mercadotècnia i vendes per a Espanya de la companyia irlandesa, Luis Fernández-Mellado, ha assegurat que aquesta ruta incrementarà en uns 40.000 el nombre de passatgers anuals de l'aeroport gironí. Aquesta nova ruta s'uneix a les més de 50 que ja s'ofereixen des de Girona, l'aeroport que ha experimentat un major creixement els últims anys i ha tancat el 2009 amb més de 5 milions de viatgers.

La nova connexió de Ryanair des de l'aeroport Girona-Costa Brava unirà la demarcació amb el nord de França. Lilla és la capital de la regió Pas de Calais, molt propera a la frontera amb Bèlgica, i la seva àrea metropolitana suma una població propera als dos ?milions d'habitants -ja que inclou tres ciutats franceses i tres de belgues-.

L'ampliació de l'oferta de Ryanair a Girona arriba pocs dies després que dos vols d'aquesta companyia irlandesa topessin mentre iniciaven la maniobra per anar a la pista i enlairar-se. Aquest incident va passar dijous de la setmana passada.

Dissabte es va saber que l'aerolínia irlandesa està preparant el seu desembarcament a l'aeroport del Prat i que podria operar des de Barcelona amb vols que en aquests moments realitza des de Girona. Les informacions apunten que Ryanair ha demanat permisos de vols per operar entre Barcelona i Madrid i també Beauvais.