La Comissió de Medi Ambient del Parlament ha aprovat per unanimitat que s'efectui la neteja de les rieres de Blanes abans d'aquest estiu. La proposta, a instàncies de CiU, pretén que l'Agència Catalana de l'Aigua realitzi els treballs de millora del desguàs hidràulic de les rieres de Malcompàs i de Vall d'en Burg previstes en el programa d'actuacions de manteniment i conservació de lleres 2009-2010. L'objectiu, tal i com explica la diputada Dolors Rovirola, és que les lleres "estiguin lliures d'obstacles per garantir la màxima capacitat de desguàs en avinguda, ja que aquests treballas permetran millorar notablement el drenatge de les lleres".

Els pagesos de Blanes ja han reclamat en diverses ocasions que s'efectuin netejes periòdiques a la zona per evitar inundacions que puguin afectar les collites. Cal destacar que la zona agrícola de Blanes està per sota el nivell de les rieres de manera que el taponament que provoca la bardissa i el canyissar afavoreix que puguin desbordar-se les rieres quedant afectades les collites.

A tot això, cal sumar que la construcció de la Ciutat Esprotiva ha comportat un agument d'aigua que ha d'anar a desembocar a les lleres donat que l'asfaltatge del terreny fa que aquesta rellisqui ràpdiament en comptes de filtrar-se a la terra. Els agricultors temen que un vessament o el trencament dels monticles de sorra que canalitzen l'aigua pugui produir danys físics i materials, a banda de les pèrdues econòmiques i així ja li ho han fet saber a l'alcalde, Josep Trias (CiU) en diverses ocasions.