Es calcula que les afectades poden ser centenars. Centenars de dones joves captades als seus països d'origen amb promeses de feines ben remunerades -a l'hostaleria, o fins i tot en el món de l'espectacle- i que, un cop en sòl català, es veien privades de documents i pràcticament presoneres en dos prostíbuls: l'Olimpe, situat a la carretera de Figueres a Roses a l'alçada del Far d'Empordà, i el My Love, a la N-II al seu pas per Siurana. La Policia Nacional, en una investigació que ha durat pràcticament un any, ha desmantellat una xarxa de prostitució que retenia les joves en condicions molt dures fins que consideraven pagat el cost del seu trasllat a l'Estat. El cost, òbviament, era totalment arbitrari i a la pràctica significava la pràctica esclavitud de la víctima, a qui a més s'atemoria ?assegurant que la seva família en pagaria les conseqüències si ella no complia la part del tracte que se li imposava. Segons el relat de ?testimonis protegits, a les prostitutes fins i tot se'ls impedia menjar res fins que els proxenetes consideraven que la recaptació era aceptable.

Als detinguts, cinc homes i dues dones que exercien com a "madams", se'ls atribueixen delictes d'associació il·lícita amb relació a la prostitució, afavoriment de la immigració il·legal, envers la vulneració dels drets dels treballadors, i també càrrecs d'amenaces i lesions, ja que coaccionaven i agredien les prostitutes. A una altra dona, en aquest cas una de les prostitutes -una jove de 24 anys de nacionalitat nigeriana- se l'ha detingut per infringir la llei d'estrangeria, ja que no tenia papers en regla. Un dels homes, cambrer d'un dels clubs, està arrestat sota càrrecs de tràfic de drogues, ja que venia cocaïna als clients i durant l'escorcoll dels locals, que es va dur a terme fa unes tres setmanes, se'n va intentar desfer en veure la policia. Entre els detinguts s'hi compta també l'amo d'un dels clubs, a qui es va arrestar el passat gener quan intentava prendre un avió en direcció al Marroc a l'aeroport de Vilobí. Duia a sobre 5.000 euros en metàlic. La majoria dels detinguts són francesos, un més és de nacionalitat belga i les mestresses arrestades són una dona romanesa i una altra d'origen sud-americà.

En el moment de l'escorcoll dels locals hi havia cinc dones romaneses recloses al My Love i 13 romaneses, dues franceses i una nigeriana a l'Olimpe. En un any es calcula que centenars de noies han exercit la prostitució en aquests locals; concretament se n'ha pogut identificar 150. Però el nombre és segurament sensiblement superior, reconeixen des de la Prefectura Superior de la Policia Nacional de Barcelona, ja que la dinàmica de les xarxes de prostitució és mantenir les noies poc temps a cada local per evitar que siguin reconegudes per testimonis, que estableixin vincles que les permetin fugir o simplement per guanyar-se l'apreci de la clientela oferint material nou amb regularitat.

A les noies se les captava als seus països d'origen i se les duia en avió cap a l'Estat. La investigació, desenvolupada per la Unitat contra les Xarxes d'Immigració i Falsificació (Ucrif) de Barcelona, en col·laboració amb unitats de la Jonquera i Girona i la Inspecció de Treball i la Seguretat Social, ha culminat amb l'entrada a presó de tres dels detinguts i la llibertat amb càrrecs de la resta.