L'excusa més barata i infantil del catàleg ha funcionat aquesta vegada. El Jutjat Penal 2 de Girona ha absolt de tots els càrrecs l'amo d'un vehicle que va ser enxampat pels Mossos d'Esquadra sobrevolant l'A-26 a 188 quilòmetres per hora. L'home n'ha tingut prou amb agafar-se al "jo no he sigut" per estalviar-se els dos anys i mig sense carnet i el mig any de presó que demanava la Fiscalia.

Un radar mòbil -dels de tipus trípode- va detectar el dia de Nadal un Audi A-4 circulant amb excés de velocitat per l'autovia Olot-Girona. En concret, el punt de control estava situat a l'alçada de Sant Jaume de Llierca però més enllà de l'aparell no hi havia cap patrulla i, d'aquesta manera, malgrat que la cèl·lula es va disparar i va fer la foto quan va advertir que l'Audi havia passat a 188 quilòmetres per hora -el límit legal en aquell tram és de 100 km/h- cap agent va aturar el vehicle infractor.

La son no el deixa córrer

Tan bon punt com van repassar les imatges captades pel radar, els agents dels Mossos van posar-se en contacte amb el propietari del vehicle enxampat. Es tracta d'un veí de Ripoll al qui van trucar per telèfon i que va respondre afirmativament a la pregunta de si era l'amo del vehicle i, de la mateixa manera, va contestar que sí quan li van preguntar si el dia de Nadal conduïa per l'autovia d'Olot.

La vigília de Reis l'home va anar a la comissaria dels Mossos a Olot i allà van informar-lo de la infracció i van exposar-li que, atès que superava el límit de manera exagerada, els fets es dirimirien per via penal. L'home, assistit pel lletrat Francesc Xavier López, va optar per acollir-se al dret a no declarar i va preferir explicar la seva versió dels fets al jutjat.

El dia del judici el fiscal va demanar dos anys i mig de retirada de carnet més una pena de presó de mig any pel suposat conductor però ell va explicar llavors que aquell dia no conduïa.

L'home va revelar que el dia abans havia anat a dormir tard i que el dia de Nadal tenia un dinar familiar però que no podia conduir perquè estava amb caparrassa i son. Va apuntar que, degut a això, ell no anava al volant sinó que jeia al seient del copilot i que va estar dormint tot el viatge. Va explicar que recordava que hi havia la seva xicota i els seus germans al cotxe però que no sap quin d'ells conduïa. El Penal 2 de Girona ha resolt que, davant la falta de proves, toca absodlre.