El Govern ha obert una nova convocatòria per a l'atorgament de subvencions del programa de millora dels accessos per carretera a les estacions d'esquí, destinat al condicionament i el manteniment dels vials i a l'increment de la senyalització i la seguretat per 600.000 euros. Una vegada es resolgui, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques haurà concedit en els últims 4 anys, subvencions per uns 2,4 milions.

El Govern va aprovar l'any 2006 el Pla Director de les estacions de muntanya 2006-2011, amb l'objectiu d'impulsar activitats turístiques de neu i muntanya i millorar la competitivitat del sector. Per assolir aquests objectius, el Pla ha previst diferents estratègies que han de servir per a crear un model equilibrat d'utilització racional de la muntanya i conciliar la preservació dels seus valors naturals amb la realització d'activitats d'oci i esportives, de manera que la riquesa i l'augment de l'ocupació repercuteixi en benefici de les comarques de muntanya.

Millora de cunetes i ferm

Aquests ajuts, que es poden sol·licitar per part dels titulars o entitats gestores de les estacions d'esquí subvencionaran principalment actuacions de manteniment dels accessos a les estacions, que inclouran la millora de les cunetes i els talussos o l'estesa d'aglomerat. Així mateix, els ajuts van destinats a la neteja de la neu i el gel dels vials, els aparcaments i les instal·lacions de l'estació. El període de presentació de sol·licituds acaba el 15 d'abril.

Per a la concessió de les subvencions es tenen en compte el nombre de quilòmetres de carreteres que han de ser objecte de l'actuació, el nombre mitjà d'usuaris de l'estació d'esquí en els darrers tres anys i l'altitud de l'estació.