El Tribunal de Comptes ha obert una investigació a l'Ajuntament de Tossa de Mar davant les presumptes irregularitats comptables que va detactar una auditoria externa del període 2003-2007mm quan governaven el PSC i ERC i Pilar Mundet era alcaldessa, i ara ella és la cap del prinicipal grup a l'oposició, PSC.

Aquesta auditoria feta per l'empresa BDO Audiberia la va encarregar el govern actual de CiU, que té majoria absoluta i precisament, és aquest qui ha demanat al Tribunal de Comptes, òrgan encarregat de fiscalitzar els comptes de les adminitracions i partits polítics, que ho investigui.

L'equip de govern assegura en un comunicat que confia que s'arribi al fons de la qüestió i per això, a més per acord de ple ha demanat a la Sindicatura de Comptes de Catalunya que continuï la investigació ordenada pel Tribunal de Comptes per tal de determinar responsabilitats que, al seu parer, "han donat lloc les nombroses irregularitats econòmiques i comptables".

Pel govern, cal que s'arribi a aclarir "les responsabilitats en què van incórrer les persones que van abocar l'Ajuntament a un estat de "fallida tècnica" per la caòtica gestió de la hisenda municipal durant el passat mandat

L'exalcaldessa Pilar Mundet, (PSC) per la seva banda, considera que "la tramesa al Tribunal de Comptes i a la Sindicatura és una bogeria perquè no ha sortit de cap instància tècnica de l'Ajuntament sinó que és una maniobra política".

A més la cap del PSC explica que la intenció del govern de CiU anant a aquests òrgans és "buscar el que no existeix" i afegeix que el que comporta, en canvi, és "un desprestigi per l'Ajuntament de Tossa perquè les gestions de les finances les fan els tècnics i no pas els polítics, una gent que està ben qualificada i formada". I per acabar afegeix que el que la "preocupa és que això va en detriment de la institució".

Votació del Compte de 2006

Un altre aspecte que el PSC denuncia és l'aprovació del Compte General del 2006 mitjançant la fórmula de "per imperatiu legal", que es va fer, al parer de CiU, per poder desbloquejar les subvencions i transferències de llavors. Aquest tipus d'aprovació, era un condicionant posat per la Generalitat. Pels socialistes existeix un informe, diu Mundet, de l'interventor que informa "desfavorablment per objeccions en el fons i en la forma de la proposta" a aquest tipus d'aprovació per ple. Per tant, el que per la socialista "és fals que hagués de ser per imperatiu legal, perquè l'informe existeix i en canvi, el govern l'ha amagat".