El conductor d'un autobús de Figueres va fer baixar del vehicle una nena de 9 anys que s'estava barallant amb les seves companyes, i l'hauria deixat a un quilòmetre de distància de la parada on se suposava que havia de baixar. El seu avi, l'exregidor i membre del grup AMC Esteve Gratacós, ha entrat al consistori una instància per denunciar la situació, i l'empresa municipal de serveis, Fisersa, ha admès que el conductor del vehicle va fer baixar la menor, però concreta que no es tractava de cap línia de transport escolar. Entre la parada on s'hauria deixat la nena i la que tenia com a destí final hi ha un quilòmetre de distància i quinze minuts a peu.

Els fets van tenir lloc el divendres 12 de març, quan, segons la instància, la nena va agafar la L2 davant la parada del CEIP l'Amistat -a la zona de l'Olivar Gran, als límits amb Vilafant- a tres quarts de cinc de la tarda per dirigir-se a la Rambla. "Un cop dins del vehicle, dues nenes van increpar la meva néta i es va iniciar una discussió, indica. Llavors, Gratacós diu que va ser una monitora qui va decidir expulsar la nena del vehicle, "obligant-la a baixar de l'autobús a la rambla Nova, al començament del carrer Nou".

El responsable de Fisersa, Albert Testart, ha reconegut que es va fer baixar la nena, però assegura que no ho va fer una monitora, ja que no es tracta d'una línia de transport escolar i, per tant, no n'hi ha, sinó que va ser el conductor de la línia regular qui va prendre la decisió. Testart afirma que hi ha un autobús escolar que fa aquest trajecte però que, en aquest cas, la menor utilitzava l'altre. També afegeix que no es va deixar la nena en el punt que Gratacós denuncia, sinó en una zona més propera. Fisersa assegura que ja han informat els familiars de la situació i que estan preparant un informe dels fets.

Sigui com sigui, Gratacós assegura en la queixa que es tracta d'un fet "d'extrema gravetat", ja que es tracta d'una menor i que el fet de deixar-la "sola en un lloc que no coneixia" va propiciar que la nena, desorientada, comencés a plorar i "va vagar pel carrer fins que, per sort, un conegut de la família la va veure i la va acompanyar a la feina de la seva mare". Gratacós afegeix que la nena es resistia a explicar els fets i que només responia que "no volia tornar a agafar el bus perquè la farien baixar i la deixarien sola un altre cop". Per això, a la queixa reclama un expedient informatiu sobre els fets, tot i que des de Fisersa asseguren que ja estan elaborant un informe per informa-los de l'actuació i insisteixen que, en cap cas, es tracta d'un servei de transport escolar.