El curs escolar acabarà amb una altra vaga del professorat, que s'ha convocat per al dimarts 18 de maig. Aquesta aturada arribarà dos mesos després de la realitzada el 17 de març i la convoquen els mateixos sindicats, que també mantenen les reivindicacions: Ustec·STEs, CCOO, Aspepc·SPS i FETE-UGT, que ahir també tenien el suport del Sindicat d'Estudiants. A més, aquestes formacions sindicals ja han posat data a la primera vaga del curs vinent, que han programat per al 28 de setembre.

Els representants dels docents han donat forma al calendari de mobilitzacions que van anunciar durant la darrera jornada de vaga i que arrencarà el 27 d'abril a tot Catalunya, dia que tenen previst convocar concentracions municipals davant els ajuntaments. Una altra acció consistirà en organitzar referèndums als centres educatius, amb els lemes "No a la política educativa del Departament d'Educació" i "Per una gestió democràtica i participativa dels centres". Aquestes consultes estaran obertes a tota la comunitat educativa: mestres i professors, pares i estudiants de secundària.

Per al 6 de maig han organitzat tancades sindicals a escoles i instituts. Una setmana abans de la vaga, el dia 11, es realitzarà una concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona en protesta per la retallada de plantilles docents i pel tancament de grups.

La nova jornada de vaga contra el Departament que dirigeix Ernest Maragall s'ha programat per al 18 de maig, gairebé un mes abans que acabi el curs 2009-2010 -l'últim dia de classe serà el 22 de juny.

Per les accions no s'acabaran aquí, sinó que continuaran el 29 de maig amb una manifestació de la comunitat educativa a Barcelona i, fins i tot, han previst mobilitzacions per a l'inici del proper curs. Així, per al primer dia de classe, que d'acord amb el nou calendari escolar serà el 7 de setembre, els sindicats proposen a mestres i professors que retardin dues hores l'inici de l'activitat lectiva i comencin a les 11 del matí.

El calendari de mobilitzacions dissenyat pels representants dels docents es completa amb una altra vaga de l'ensenyament públic el 28 de setembre.