L'Ajuntament de Vidreres ha decidit que finalment no presentarà al·legacions al Pla Territorial de les comarques gironines, que inclou el polèmic Parc d'Activitats que s'ubica al pla de Vidreres.

Aquesta decisió, però, no es va prendre per unanimitat del plenari sinó que ERC i ExV-ICVes van posicionar a favor de fer al·legacions a aquest pla urbanístic, en considerar, explicava el republicà Jordi Daranas (ERC), que aquest pla territorial dibuixa dos polígons al municipi. Un d'ells considerat "estratègic", a tocar la fàbrica Trety de Maçanet de la Selva, i, llavors, un altre definit pel POUM (Pla d'Ordenació Urbanística Municipal) de Vidreres -el Parc d'Activitats- i que, per tant, "cal fer-ho bé i triar una de les zones, no pas les dues d'industrials", i afegia que calia fer desaparèixer el Parc d'Activitats.

Aquest futur polígon és un pla parcial polèmic que vol convertir 56 hectàrees del pla de Vidreres en sòl industrial i ha dut no sols tensió política sinó també posicionaments d'ecologistes en contra.

El grup d'ExV-ICV també va votar a favor de la moció d'ERC de fer al·legacions, i és que aquest sempre ha defensat el Pla de Vidreres i, per tant, la no edificació d'un parc d'activitats. Un tema que, a més, va provocar, al parer d'ICV, el trencament del govern de Vidreres, que ara lidera en solitari el PSC.

El període d'al·legacions sobre el pla territorial acaba el 16 d'abril, i al ple de març ERC va duu aquesta mateixa moció, però llavors l'Alcaldessa Ruth Rosique (PSC) va dir que calia parlar-ne més a fons per prendre una decisió. I ahir aquesta va explicar que havien decidit no presentar al·legacions perquè "creiem en el projecte" i, a més, tal com va dir també el portaveu de Gent del Poble, Jordi Camps, a l'oposició, "si ERC el que volia era aturar el Parc d'Activitats, ho podria haver fet durant els quatre anys que va estar al capdavant del govern". Rosique va afegir que aquest projecte "dinamitzarà l'economia del poble". La moció es va rebutjar pel vot de qualitat de l'alcaldessa, ja que va haver-hi empat.