El govern de Blanes va aprovar en la darrera Junta de Govern Local que formularà al·legacions contra el Pla Territorial Parcial de les Comarques Gironines perquè s'inclogui un estudi de viabilitat de la construcció d'un tramvia entre Palafolls i Lloret de Mar, amb parada al municipi.

El primer pas per aconseguir la construcció del futur tren-tramvia que hauria d'unir tota aquesta zona del Maresme i part de la Selva marítima és analitzar si la línia tindria viabilitat. Per ara, l'estudi no ha estat inclós en el Pla Territorial que va elaborar el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat i, per això, el govern de Blanes, que n'és un dels ajuntaments implicats ha acordat fer les al·legacions.

El projecte, però, no és nou, sinó que ja va ser discutit en un ple de l'Ajuntament, després que el grup d'ERC, a l'oposició, en va presentar una moció a favor. La curiositat de la proposta ve perquè aquest projecte va ser creat per un estudiant de Blanes en el seu treball de recerca.

El projecte preveia que el tramvia anés des del centre de Palafolls fins al barri del Molí de Lloret i que el traçat del qual discorregués per l'interior de Blanes, i d'aquesta manera se substituiria el servei de busos de la L1, L4 i L6, beneficiant uns 2.800.000 usuaris anuals. A més, tindria un total de 15 parades i seria de via única amb desdoblaments puntuals.

A banda de les pròpies al·legacions, la Junta de Govern també va acordar notificar aquesta resolució al Departament de Política Territorial de la Generalitat, perquè es coneguin les seves intencions. L'equip de govern de Blanes, però, encara no ha elaborat les al·legacions sobre aquesta qüestió que va ser acordada el passat 1 d'abril.