L'entitat Xino Xano, associació popular que vetlla pel manteniment de les tradicions i arrels lloretenques, donarà nom a un carrer de Lloret de Mar. Es tracta d'una demanda històrica, que l'Ajuntament ha fet finalment realitat.

El carrrer en qüestió es troba situat al costat de l'ermita de Sant Quirze i passa per darrera del cementiri. Fins ara, es deia Pitàgores, però des d'aquesta setmana passarà a anomenar-se carrer del Xino Xano.

L'Ajuntament va rebre una proposta de la pròpia entitat, perquè fos aquest el carrer escollit, ja que argumenten que s'identifiquen amb el paratge de Sant Quirze, on duen a terme diverses activitats. A més, volien un carrer amb veïns i amb habitatges com és aquest.

L'entitat va complir 30 anys ?l'any passat i des de l'Ajuntament s'ha volgut reconèixer la seva tasca de difusió de la tradició del municipi amb el canvi de nom del carrer, que es va aprovar en la darrera Junta de Govern. "Hem escollit un carrer que considerem que s'ajusta molt bé a l'essència i ànima del Xino Xano, unint d'aquesta manera patrimoni natural i cultural", va explicar Xavier Crespo, alcalde de Lloret de Mar.