Els hotelers gironins continuen d'enhorabona. Ni la crisi econòmica ni la intensa nevada del 8 de març han deixat petja en el sector, sinó tot el contrari: durant el passat mes de març, el nombre de pernoctacions va incrementar un 23,7% respecte el mateix mes de l'any passat. Cal tenir en compte, segons recorda l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que enguany les vacances de Setmana Santa han caigut entre finals de març i principis d'abril, mentre que l'any passat havia caigut íntegrament a l'abril: això vol dir que les dues dades no són directament comparables, ja que la Setmana Santa pot ser un factor decisiu. Tot i això, aquest increment del 23,7% és una dada positiva que se suma als increments que ja s'havien produït durant els mesos de gener i febrer: de fet, durant el segon mes de ?l'any les pernotacions es van incrementar fins a un 38%, mentre que durant el gener l'augment ja s'havia situat en un 30%. Així doncs, la tendència continua a l'alça.

L'increment de pernoctacions a les comarques gironines se situa molt per sobre de la mitjana espanyola, que va arribar només un 7,5% més. En total, a la demarcació de Girona es van fer 472.529 pernoctacions, de les quals 238.005 eren d'estrangers i 234.525 de persones que procedien de la resta de l'Estat. En canvi, durant el març de 2009 el nombre de pernoctacions només s'havia situat en 381.163.

Aquest increment de pernoctacions no s'ha produït precisament perquè els viatgers hagin incrementat el seu temps d'estada en els hotels gironins: al contrari, l'estança mitjana s'ha reduït i ha passat de 2,84 dies per persona durant el març de 2009 a només 2,69 en el d'aquest any. Així doncs, l'increment de pernoctacions no està causat per un allargament de l'estada sinó a un augment del nombre de viatgers: han vingut 41.000 persones més, passant de 134.304 persones a 175.578.

Pel que fa al grau d'ocupació (en relació al nombre de places), la mitjana s'ha situat en el 38%, malgrat que durant els caps de setmana s'ha incrementat fins gairebé el 42%. En total, durant el mes de març va haver-hi 442 establiments oberts i el sector va donar feina a 4.482 persones a la demarcació.

Bona part d'aquests viatgers i pernoctacions s'han situat en un punt en concret: la Costa Brava. De fet, aquesta ha estat, una vegada més, una de les zones turístiques de tot l'Estat amb un major nombre de pernoctacions, ja que ha ascendit fins a les 432.287. En aquest cas, el percentatge d'ocupació per places ha estat superior a la mitjana gironina, i s'ha situat en un 40,19%, i l'estada mitjana també ha estat més llarga que en el conjunt de la demarcació, on se situa en 2,83 dies per persona.

Millores a tot l'Estat

A tot l'Estat, durant el mes de març es van registrar 16,8 milions de pernoctacions en hotels, la qual cosa suposa un increment del 7,5% respecte al març de 2009. Les estades del turisme espanyol han crescut un 9,4%, mentre que els del turisme estranger han ascendit un 5,9%. En aquest cas, la tendència des de principis d'any també ha estat considerablement positiva, ja que les pernoctacions de gener, febrer i març han crescut un 4,4% respecte al primer trimestre de 2009.

Una vegada més, els turistes procedents de països com Alemanya i el Regne Unit han estat els més nombrosos, mentre que les Illes Canàries són un dels destins preferits pels estrangers, tot i que Catalunya també se situa en una bona posició de popularitat entre els turistes europeus.