ACastell-Platja d'Aro i S'Agaró les vivències arran de la nevada del 8 de març van ser nefastes i inoblidables: cinc dies i cinc nits sense llum i amb temperatures molt baixes.

CiU mai ha posat en entredit la feina de tota la gent que aquells dies va treballar per recuperar la normalitat en el poble, així com la del consistori municipal, al servei del qual ens vàrem posar des del primer moment. Això no eximeix però de responsabilitat per les decisions polítiques preses o no preses en el moment i lloc adequats.

En una tensa reunió el divendres d'aquella mateixa setmana en el Pavelló Municipal, davant més de 600 assistents, l'alcaldessa, Dolors Padilla, demanava paciència, comprensió i que els veïns no s'enfadessin els uns amb els altres. El to dels veïns era de crispació quan ella carregava durament contra Endesa com a últims responsables del que s'estava vivint i repetia que la companyia "enganyava tot déu".

La bateria de preguntes dels veïns, entre crits, xiulets i indignació, eren angoixants. "Vull saber si haig de fer la maleta", preguntava un veí, i l'alcaldessa li responia "si jo fos tu, marxaria". Una altra veïna increpava: "Em dius que estiguem tranquils, quan fa cinc dies que estem sense llum, a cinc graus a dins de casa, amb nens petits que no tenen res per ficar-se a la boca, vine tu i explica'ls que tinguin paciència", un altre explicava: "Per posar-me una injecció al Centre d'Atenció Primària van haver de sortir al carrer perquè a dins no ens hi vèiem"; "encara estem esperant que algú passi a netejar els carrers. Si no teniu prou gent per treure el gel dels carrers demaneu-ho al poble, que, com a mínim, ho farà"; "que llogui l'Ajuntament generadors amb els diners dels nostres impostos", se sentia enmig d'aplaudiments, així com el comentari generalitzat de la falta d'informació. Els ciutadans, tips de paraules, exigien solucions ràpides als problemes de tot el poble.

Per què no van portar cap generador a Ràdio Platja d'Aro? En municipis veïns, entre dimarts i dimecres tots els carrers estaven transitables. Per què aquí el dijous encara trèiem neu? Per què al CAP de Castell d'Aro no hi va arribar tampoc cap generador? I per què en el de Platja d'Aro només hi havia llum per a les urgències?

Per què no explicaven que el dimarts al vespre havien rebutjat els generadors que els oferia un empresari veí? I per què el divendres, a corre-cuita i després de la reunió del pavelló els acceptaven?

L'alcalde d'un municipi veí va poder fer canviar d'ubicació a Endesa el primer generador que hi va arribar el dimecres, per què aquí no es va poder fer el mateix? Com s'explica que el full que es repartia abans de la reunió al Palau d'Esports, digués literalment "a data d'avui hi ha instal·lats al municipi 18 generadors d'Endesa. És aquesta companyia qui decideix on s'instal·len i ho fa amb criteris poc clars, gens encertats i en ocasions a precari, afirmació que reiterava l'alcaldessa allà mateix i que havia comunicat als regidors de CiU al migdia. Amb la informació contrastada, hem sabut que tots els generadors col·locats dijous en el nostre municipi van ser ubicats segons les indicacions del propi Ajuntament. Per tant, per què l'alcaldessa s'escuda sempre darrere Endesa i menteix els ciutadans?

El retard, la falta d'iniciativa i sobretot el fet de mentir a la població, són intolerables.

Després d'un mes la neu ja s'ha desfet, el poble ha recuperat gairebé la normalitat, però queda en la memòria de molts aquella setmana de foscor, fred i sensació de desgovern.