Un veí de Blanes va ferir la seva exparella i almenys una altra persona amb un tornavís en una batussa que va tenir lloc dimarts cap a quarts de quatre de la tarda al carrer Pablo Neruda, al barri de la Plantera de Blanes. La noia va resultar ferida lleu i un altre implicat en la baralla va rebre una punxada de tornavís al pit. Els fets van succeir quan l'agressor, Antonio R. P., de 37 anys i nacionalitat espanyola, va anar cap al barri de la Plantera, on hi viu la seva exparella, i la va intentar agredir amb un tornavís. Els germans i familiars de la víctima, però, van sortir en la seva defensa i es va organitzar una baralla on fins i tot van rebre els agents que van detenir l'home.

El desenllaç va ser que la noia va resultar ferida lleu, després de rebre un fort cop al cap i va ser traslladada a l'Hospital Comarcal, on va rebre diversos punts de sutura. La noia, però, no va ser l'única persona agredida, ja que un dels testimonis va rebre una punxada de tornavís al pit. En ple fragor de la baralla, van arribar els Mossos d'Esquadra i la policia local de Blanes, que van detenir l'agressor després d'haver de forcejar-hi, ja que també va intentar agredir als agents.

El presumpte agressor és una persona amb diversos antecedents policials i penals, segons va confirmar la policia local de Blanes, que l'ha detingut diverses vegades per petits delictes que, per motius que no han transcendit, li han procurat el malnom d'El Moco. Segons fonts municipals, de fet l'home acabava de sortir de presó. Els Mossos d'Esquadra li atribueixen nombrosos fets, després d'haver-se enfrontat amb la noia, els familiars i la mateixa policia. Concretament, se li imputen delictes de danys, delictes per agressions i atemptat contra l'autoritat. El mateix agressor també va rebre ferides i se'l va dur a un centre mèdic. En les properes hores declararà davant el jutge.

Concentració

Per altra banda, la Plataforma de Dones de Blanes va convocar una concentració silenciosa davant de l'Ajuntament per mostrar el seu rebuig contra aquesta agressió i la violència de gènere. La concentració va ser a dos quarts de vuit i va aplegar una cinquantena de persones.

"A banda de la gravetat dels fets del barri de la Plantera, des de la Plataforma hem volgut convocar aquesta concentració perquè s'ha agredit una dona del poble i volem mostrar el nostre rebuig contra la violència de gènere", va explicar Amparo Ardanuy, portaveu de la Plataforma de Dones.