L'Ajuntament de Tossa de Mar i el Comitè van arribar finalment a un acord sobre el conveni col·lectiu de personal, però van treure el punt de l'ordre del dia i no es va aprovar en el ple ordinari d'ahir.

Segons els responsables de l'Ajuntament, està previst convocar un ple extraordinari per aprovar el conveni un cop estigui signat per totes les parts. "Volem fer les coses ben fetes i no amb presses. Tot ha d'estar signat i finalitzat perquè ho poguem passar al ple", va comentar Joan Antoni Hervias, regidor de Governació.

"Hem arribat a un principi d'acord, però de moment no s'aprova en el ple, perquè tot ha estat molt precipitat. Segons l'Ajuntament, es convocarà un ple extraordinari per aquest tema", va explicar Antonio Ponce, president del Comité, que no va voler fer cap més valoració sobre la qüestió.

L'acord sobre les condicions dels funcionaris, que era un altre punt de l'ordre del dia, també va ser ajornat perquè el redactat inicial era el mateix que el del conveni col·lectiu i també es va voler modificar-lo. Segons els responsables de l'Ajuntament i el Comitè, aquest no tenia tanta dificultat, perquè està regit per diverses lleis a les quals es poden acollir els treballadors.

Cal recordar que l'Ajuntament i el Comitè van arribar a un acord el passat dijous 6. Els representants del consistori, però, repassant l'acord per presentar-lo en el ple, es van adonar que el redactat d'un dels articles no s'ajustava al pla de sanejament que hi ha actualment engegat a l'Ajuntament. Des de llavors, han estat treballant i negociant amb el Comitè per aconseguir un redactat que pogués ser acceptat per les dues parts, però no han arribat a temps per signar-lo i poder-lo entrar en el ple ordinari d'ahir.

Can Truges

Per altra banda, en el ple es va fer l'aprovació definitiva del conveni de Can Truges, que es va signar inicialment el maig del 2009. D'aquesta forma, el conveni va obtenir els vots a favor dels set regidors de CiU, tres en contra del PSC i tres abstencions del grup TU. El punt va aixecar una certa polèmica entre l'oposició, i la portaveu del PSC, Pilar Mundet, va afirmar que "s'aprovarà i s'han desestimat les al·legacions, com no podia ser d'una altra manera, perquè aquesta ha estat des de sempre la voluntat del govern". Des del govern es va explicar que diversos informes han desestimat les al·legacions de l'oposició. Finalment, TU va presentar una moció d'urgència que no va ser aprovada perquè tots els grups municipals avalin el govern alhora de negociar amb les administracions.