L'assemblea d'Unió Democràtica a Girona va aprovar ahir, amb un 97,7% de vots favorables, la proposta de l'executiva per designar Elena Ribera, Xavier Dilmé i Joan Giraut com a candidats del partit a les eleccions al Parlament. Està previst que Ribera i Dilmé ocupin, respectivament, els llocs número 2 i número 7 de la llista de CiU, mentre que el partit vol aconseguir que Giraut obtingui la desena posició. En la darrera candidatura, la de l'any 2006, el tercer candidat democristià, que en aquella ocasió va ser Jordi Costa, va anar 12è, de manera que ara Unió vol avançar dos llocs aquesta posició. La llista estarà completada per Meritxell Garrido, Eva Miquel (Unió de Joves) i Francesc Xavier Hortal.

El secretari general del partit, Josep Maria Pelegrí, va considerar que la candiatura "és jove d'esperit", ja que els primers llocs estan ocupats per persones "amb una acreditada experiència i sovència".

En aquest sentit, Pelegrí va considerar que Ribera i Dilmé -que actualment ja són diputats al Parlament- estan fent una "molt bona feina", mentre que la resta també poden fer "una gran aportació". L'assemblea del partit a Girona devia considerar el mateix, ja que les seves candidatures van aconseguir un 97,7% de vots a favor, un 1,15% de sufragis en contra i un 1,15% de vots en blanc.

Pelegrí va subratllar que Giraut podria avançar-se fins al número 10 perquè "té una experiència política dilatada i una projecció molt important a l'Empordà", ja que va ser alcalde de Platja d'Aro fins que fa uns mesos en va ser expulsat per una moció de censura. Aquesta desena posició és un lloc de federació, és a dir, que tant pot ser ocupat per una persona de CDC, UDC o independent.

Pel que fa als possibles resultats, Pelegrí no va voler avançar esdeveniments però va assegurar que l'objectiu de CiU és "treure una majoria àmplia" que els permeti "governar Catalunya". Això, va assenyalar, només serà possible si se sumen bons resultats a totes les demarcacions: "Per a nosaltres no hi ha un objectiu, treballem per aconseguir el màxim nombre de diputats possibles", va indicar.

En aquest sentit, el secretari general d'Unió va assegurar que la seva voluntat és "generar la confiança que actualment no hi ha en els polítics", i creu que cal "treballar per convèncer a la gent que al país li cal un nou govern".

Els candidats d'Unió se sumaran, doncs, a la llista de CiU, que a Girona estarà encapçalada per l'alcalde de Figueres, Santi Vila. De moment encara no s'han donat a conèixer oficialment la resta de noms que l'integraran, malgrat que la federació ja ha dit en alguna ocasió que compta amb l'actual president i diputat del partit a Girona, Eudald Casadesús, i és probable que també repeteixi el batlle de Lloret de Mar, Xavier Crespo.