Robar tres cops al mateix indret en un període de deu dies fa augmentar molt el risc de ser enxampat. Així va passar amb tres homes a qui els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 15 de maig quan estaven carregant bobines de coure de dins una nau industrial del polígon de Can Cuca, a Sils. Un avís de la policia local va permetre als agents enxampar els lladres dins l'empresa, a la qual havien accedit forçant les portes.

El passat dissabte una patrulla de la comissaria de Santa Coloma de Farners va rebre l'avís per part dels agents locals de que algú intentava robar dins l'empresa. Com que aquesta nau ja havia estat víctima dels pispes feia pocs dies -concretament el cinc i el 12 de maig- els agents hi van fer via. Allà van trobar una furgoneta estacionada davant la factoria i que ja estava carregada amb part del botí. En entrar a la fàbrica s'hi van trobar tres homes veïns de Maçanet de la Selva de nacionalitat espanyola i 18, 23 i 26 anys respectivament que remenaven per extreure bobines de coure de motors de cotxes.

Els homes van intentar fer veure que passaven per allà però duien les mans brutes, tot apuntava que havien forçat una porta per entrar a la nau i la ferralla carregada a la furgoneta els incriminava directament. Els mossos els van detenir acusats d'un robatori amb força en grau de temptativa i en escorcollar el domicili d'un dels detinguts, el maçanetenc de 26 anys, van trobar-li les restes del botí que els responsables de la fàbrica havien enumerat en denunciar els dos robatoris anteriors. Els altres dos joves tan sols estan acusats de la temptativa de la setmana passada.

El robatori de ferralla s'ha fet molt popular en els darrers mesos, i el coure és un dels materials més preuats ja que a les foneries el paguen molt bé, a uns 2 euros del quilo. Al polígon de Can Cuca hi ha dues empreses que s'hi dediquen i totes dues han patit robatoris.