Ensurt al tram altempordanès de l'AP-7. Dimecres a la tarda, després d'un periple forassenyat, els Mossos d'Esquadra van aconseguir detenir un conductor de nacionalitat finesa i de 67 anys d'edat que havia transitat uns 22 quilòmetres en sentit contrari per la via més transitada de Girona. L'home va entrar a l'autopista a La Roca del Vallès (Vallès Oriental) i circulava normalment fins que a l'alçada del peatge de Figueres sud -la sortida sis de l'autopista- va maniobrar i va passar a l'altre costat de l'autopista, als carrils que circulen en direcció a Barcelona. I per ells va circular en direcció a França durant uns 20 quilòmetres, fins quedar-se a tan sols vuit de la frontera amb França.

L'home va accedir a la via ràpida a dos quarts de set del vespre pel peatge situat a la Roca del Vallès, tal com demostrava el tiquet que els Mossos de Trànsit de Figueres van trobar dins el Peugeot 207 que conduïa. I és que el conductor, que va donar negatiu per alcohol i drogues, ni tan sols va poder explicar perquè a l'alçada de Figueres, aproximadament al quilòmetre 29 de l'AP-7, va maniobrar i va seguir la marxa en direcció nord pels carrils que circulen cap a Barcelona.

A partir d'allà, els agents van intentar aturar el trànsit que baixava en direcció a Barcelona per rebaixar el risc d'accidents. Van fer una barrera a set quilòmetres de La Jonquera que havia de servir per retenir el trànsit i per fer aturar el conductor. Però abans d'arribar l'home va fer un canvi de sentit i va començar a circular en la direcció correcta. Abans, però, un Citroën C5 i un camió de grans dimensions havien patit un accident per culpa seva. El cotxe estava avançant el camió i en veure el Peugeot que li venia de cara va maniobrar bruscament i va fregar el lateral del transport de mercaderies.

El conductor finès va recórrer una vintena de quilòmetres més en el sentit correcte de la marxa fins que una patrulla el va interceptar a l'alçada de Borrassà, al quilòmetre 31 de l'autopista. Eren les nou del vespre. Quan se'l va avistar circulava molt a poc a poc i els agents no van haver de fer res més que donar-li l'alto. Des d'allà se'l va ?acompanyar a l'àrea de servei de l'Empordà, on es va escorcollar el vehicle i es va procedir a la detenció de l'home. El jutge de Figueres li va atribuir dos delictes contra la seguretat del trànsit per conducció temerària i posar en greu risc la circulació.