El Departament de Política territorial i Obres públiques de la Generalitat ha col·locat 58 noves marquesines en diverses parades d'autobús d'arreu de Catalunya, 26 de les quals en municipis de les comarques de Girona.

En concret, s'han instal·lat dues marquesines a Amer, una a Bàscara, tres més a Bescanó, una altra a Camós, una a Campdevànol, dues a Figueres, una a Montagut i Oix, dues a Mont-ras, una a Olot, a Ordis, a Pedret i Marzà, a Pont de Molins, a Porqueres, a Puigcerdà, a Riudellots de la Selva, a Sant Andreu Salou, a Ventalló, dues a Vilajuïga i una darrera a Vilaür.

Pla de Transport de Viatgers

Aquesta mesura s'emmarca en el Pla de Transport de Viatgers 2008-2012, que preveu la millora d'equipaments de línies interurbanes d'autobús de tot el país, amb la instal·lació d'un total de 93 noves marquesines. Es preveu que el conjunt de l'actuació, que ara ha arribat a l'equador, finalitzi durant el proper mes de juliol amb un pressupost d'1,25 milions d'euros. Els nous equipaments permetran millorar la comoditat i garantir la seguretat dels usuaris durant el temps d'espera dels autobusos. L'objectiu d'aquestes actuacions és millorar la comoditat dels viatgers durant el temps d'espera, així com dotar-los dels elements necessaris per a garantir la seva seguretat, i protegir-los de la pluja, el fred i el vent. El Departament va iniciar aquests treballs a l'abril. A més de les 26 marquesines col·locades en estació d'autobusos de Girona, 28 són a la demarcació de Barcelona, 1 a la de Lleida i 3 a la de Tarragona.

D'altra banda, al llarg d'aquest any està previst instal·lar 295 nous pals de parada en diverses poblacions de Catalunya, 12 dels quals s'ubicaran a Girona.