De bord del creuer Thomson Dream va desembarca ahir al matí el passatger número 100.000 que arriba al port de Palamós des que l'any 2000, Ports de la Generalitat i, posteriorment amb la col·laboració de l'Ajuntament, el Patronat de Turisme i la Cambra de Comerç, van centrar esforços per promocionar aquesta escala dins del mercat internacional del sector creuerista. Linda, la visitant britànica que ha assolit aquesta significativa xifra va ser rebuda per la gerent de Ports de la Generalitat, Dolors Rodríguez; el conseller comarcal de Turisme, Àngel Planas; el regidor de Turisme de Palamós, Antoni Bachiller; i el president de la Cambra de Comerç de Palamós, Xavier Ribera.

Des d'aquell 2000 i fins ahir, pel port palamosí han passat un total de 161 creuers turístics, si bé és cert que al llarg d'aquests anys va ser la darrera temporada la que ha disparat les xifres, un ascens que seguirà durant aquesta temporada. Així, en la temporada del 2009, el port va rebre un total de 32 escales amb un total de 33.554 passatgers i 13.566 tripulants amb un impacte d'1,9 milions d'euros. Per la temporada d'enguany, que va començar el primer cap de setmana de maig i s'acabarà el 6 de novembre, hi ha confirmades 40 escales amb una previsió de visitants que supera els 40.000.

El Thomson Dream va realitzar ahir la primera de sis les escales programades per aquest mes a Palamós, amb una previsió de 6.000 passatgers i 2.400 tripulants. L'escala d'ahir d'aquest creuer va comptar amb 1.400 passatgers i més de 600 tripulants. Procedent del port d'Ajaccio, a l'illa de Còrsega, va salpar a la tarda cap a Mallorca.

El Thomson Dream, amb dues escales, Le Ponant, Thomson Destiny, amb dues escales i Seabourn Legend són les de juliol. Aquests vaixells portaran a Palamós uns 6.000 passatgers i 2.400 tripulants. Amb tot, quan acabi el mes, ja hauran arribat a Palamós un total d'17.000 passatgers i 6.900 tripulants.