Lloret de Mar acollirà, juntament amb la població de Salou, en els propers dies una campanya del Ministeri de Medi Ambient per reduir l'ús de les bosses de plàstic. Aquesta iniciativa, que porta el lema "Canvia la bossa d'una vegada", romandrà a Lloret de Mar els dies 16, 17 i 18 d'agost. Tot seguit es traslladarà a Salou, on s'instal·larà entre el 19 i el 21 del mateix mes.

L'objectiu de la iniciativa és conscienciar a la població de la necessitat d'utilitzar bosses reutilitzables i deixar de banda les que tenen un sol ús. A més, es busca implicar no només als consumidors sinó també a fabricants, comerciants i institucions. Els dos municipis disposaran de punts d'informació mòbils per explicar a la gent els beneficis de reduir les bosses de plàstic.

Des de fa uns mesos, són molts els àmbits en els quals ressona el rebuig a les bosses de plàstic, ja que són un residu contaminant i difícil de fer desaparèixer. És el cas, per exemple, d'aquesta campanya del Ministeri o d'una altra que porta per títol "Catalunya lliure de bosses" promoguda per la Fundació Catalana per a la Prevenció dels Residus.