L'Ajuntament de Lloret de Mar té previst remodelar l'Avinguda Just Marlés, el carrer on es concentra la gran majoria de locals d'oci nocturn d'aquesta localitat turística, dins de les diferents actuacions realitzades per potenciar encara més el turisme familiar i fer-lo més compatible amb el sector de la nit. La idea dels responsables del consistori és organitzar un concurs d'idees i propostes per l'any que ve i poder iniciar la remodelació de la zona a partir de l'any 2012.

El consistori de Lloret pretén obrir un debat entre els ciutadans i diferents experts perquè donin les seves idees sobre com creuen que hauria de ser la zona coneguda com la Riera, que acull la majoria de locals d'oci nocturn. Segons va informar el propi ajuntament, aquest procés de debat està previst que s'obri a partir de la l'any vinent. "S'obrirà un espai de debat per veure quines idees i quin pensament tenen, no només urbanistes, que són molt importants, sinó tot el món i la ciutadania a veure què els hi semblaria en quant a una transformació de l'avinguda", va afirmar l'alcalde de la localitat, Xavier Crespo, en declaracions a Nova Ràdio Lloret. "Una transformació que no pot ser exagerada, perquè la Riera ja està dissenyada, però sí veure si guanyem espai peatonal, si guanyem espai de més tranquil·litat i menys soroll, si podem encarar cap a una altra dimensió l'avinguda Just Marlés", va afegir Crespo.

La finalitat d'aquesta actuació, segons l'alcalde Xavier Crespo, igual que la d'altres que s'estan realitzant, és millorar la qualitat de la zona per fer que puguin ser més compatibles el turisme que busca l'oci nocturn i el familiar. L'alcalde va destacar, però, que l'aposta decidida per aquest turisme de famílies no pot fer fora la resta de sectors: "No vol dir que el turisme familiar hagi de fer fora el sector de la nit, ni molt menys, sinó que ha d'estar mesurat i ha de fer la seva pròpia aposta per anar millorant el seu nivell", va setenciar Crespo.

Segons l'alcalde, la previsió és dur a terme el concurs d'idees l'any vinent, per tal de poder començar una eventual remodelació de la riera a partir de l'any 2012. Aquesta tranformació urbanística arribaria després de la que s'ha executat en la carretera que travessa el municipi i la que s'ha iniciat a primera línia de mar. Aquesta iniciativa i les altres pretenen donar continuïtat a la voluntat de l'Ajuntament d'atraure turisme familiar.

Ja fa temps que l'Ajuntament intenta anar capgirant la cara i l'oferta turística del municipi per atraure un turisme més familiar. És el cas, per exemple, del certificat de turisme familiar que li va atorgar fa dos mesos la Generalitat de Catalunya. La tasca va ser conjunta de la inversió pública i privada. Els empresaris han invertit més de 150.000 euros en transformar els seus locals i en organitzar programes específics per a les famílies. "La certificació familiar aconseguida ha de tenir una continuïtat en totes les línies de Lloret de Mar", va destacar Crespo.

Però aquesta no ha estat l'única iniciativa. A finals de maig, en la presentació del Pla Estratègic de Turisme 2010-2014, l'Ajuntament va anunciar que des de 2003 ja havia tancat 32 hotels per no complir els requisits de qualitat exigits pel municipi.