Aproximadament uns 18.000 usuaris, segons càlculs extraoficials, van passar per l'aeroport de Girona durant el dia d'ahir, diumenge, en el decurs de l'operació tornada de vacances d'agost, malgrat que encara no ha acabat el mes. La majoria dels viatgers eren estrangers que tornaven als seus respectius països després d'haver fet una estada a les comarques de Girona, alguns dels quals hi tenen segones residències.

Per la jornada d'ahir estaven previstos 65 vols d'arribada i 55 de sortida, gairebé tots ells amb destinació o procedència d'Itàlia, França, Irlanda, Gran Bretanya, Holanda i altres països del nord i centre d'Europa. També hi havia arribades i sortides de vols "domèstics", els quals anaven gairebé plens de persones que acabaven les seves vacances a la Costa Brava. La mitjana d'edat dels passatgers d'ahir a les instal·lacions aeroportuaries gironines oscil·lava entre els vint i els quaranta cinc anys.

Tant al matí com a la tarda els autocars amb destinacio a Barcelona o arribada des d'aquella ciuta van viatjar plens contínuament; així com els taxis i els vehicles particulars que contínuament deixaven passatgers a les portes de la terminal. Els edificis d'aparcaments, però, no estaven del tot plens i és que, segons fonts dels mateixos treballadors, "molts usuaris han vingut amb cotxes de lloguer o els ha transportat algun amic".

Preocupació per Ryanair

La gran preocupació de molts treballadors relacionats amb l'activitat aeroportuària gironina és la marxa d'una part de la flota -i de les rutes-, de la companyia de baix cost Ryanair a l'aeroport de Barcelona, fet que es produïrà en les properes setmanes. Segons ells, això ha estat "un cop baix per Girona que ens mermarà molt els moviments i la feina".

La implantació del mercat de Ryanair al Prat serà dins d'una o dues setmanes i a criteri dels empleats d'alguns serveis gironins, "com els responsables del Patronat, la Diputació de Girona i la Generalitat no facin res per portar noves companyies, alguns de nosaltres passarem gana en el futur".