Dolors Navas, veïna del barri de Can Carbó de Lloret de Mar, és la víctima d'una pallissa que li van perpetrar un grup de menors dissabte després que intentés fer de mitjancera en un enfrontament entre dos grups de nens per una pilota en el pati que hi ha a tocar el carrer Tarragona. A resultes d'aquests fets, Navas duu collar ortopèdic, té blaus a la cara i a l'esquena i les extremitats superiors, on va rebre els cops i encara presenta hematomes. Ahir es lamentava dels fets i afegia que «ara no baixa ningú al patí i jo estic destrossada».

Els fets es van desenvolupar cap a les sis de la tarda del dissabte i segons relata Navas, un nen va entrar al seu bar dient que un grup de nens de raça negra els volien fer fora de la pista on jugaven a futbol, on també hi havia el seu fill. La dona s'hi va acostar i va veure que una tretzena de menors havien agafat la pilota del grup del seu fill i els va dir «torneu-me la pilota, però em va dir que no, un dels nens a través d'un que el traduïa». I llavors, un altre dels nois li va dir que «sé arts marcials» i la va amenaçar però la Dolors els va agafar la pilota i els va dir que fins que no els tornés la del grup del seu fill, no els donaria la seva.

Un cop dit això, relata, va ser quan va començar la violència perquè ella i el seu fill anaven a fer camí cap al bar quan, de sobte, el noi que els va dir que sabia arts marcials va començar a empentar el fill i «a mi va començar-me a fer cops de puny a l'esquena». Malgrat que el fill va intentar separar, diu, un altre dels nois «se'm va acostar i picar al pit». Al final, el fill va poder separar la mare de l'agressor però l'altre jove va tornar cap a la seva mare i «em va agafar pel coll i em va fer caure al terra, em vaig marejar i quan vaig obrir els ulls no hi havia ningú, només vaig veure que venien els Mossos».

En veure els fets, una veïna va alertar els Mossos d'Esquadra dels fets i aquests van identificar els menors, que s'hauran de presentar a comissaria amb pares o tutors.

Queixes veïnals i mediació

La veïna de Lloret es mostra molt espantada i ahir altres veïns es queixaven perquè no és la primera ocasió que han tingut problemes amb el grup de joves i ara, asseguraven, no deixen baixar els fills a la pista per por. Des de l'Ajuntament s'assegura que els fets d'aquest dissabte són "un fet puntual i el lamentem" però que s'està fent un treball al barri de Can Carbó per intentar cohesionar els veïns del barri per millorar-ne la convivència i asseguren que "en els comportaments incívics d'adolescents, s'hi està treballant amb propostes de dinamització que propiciïn la cohesió".