L'Any Maragall es commemora enguany també a Blanes, en concret, el 10 d'octubre l'Associació Estimem les Ermites de Blanes i l'Ajuntament faran un acte d'adhesió a la commemoració del 150è aniversari del seu naixement i del centenari de la mort d'aquest poeta. En concret, l'acte se celebrarà a l'ermita de Sant Francesc, que s'ha restaurat recentment per l'Associació Estimem les ermites i Blanes i aquest dia reobrirà les seves portes per primera vegada després d'estar molts anys tancada.

Els actes començaran a les dotze del migdia amb un concert del Cor de Cambra Sota Palau que interpretarà algunes peces amb lletra de Joan Maragall i d'altres del seu extens repertori. A continuació, cap a tres quarts d'una, hi haurà un recital de poesies a càrrec del rapsode Salvador Roca.

Per acabar, està previst descobrir una placa de ceràmica commemorativa, segurament amb la poesia que va escriure el poeta el 1906 a Cala Bona durant el seu estiueig a Blanes i que va tirular Cap al tard en la platja de Sant Francesc. Hi haurà servei de carrilet per a la gent que vulgui anar a l'ermita des de plaça Catalunya de Blanes.