Els bars musicals i les discoteques de la ciutat de Girona i quatre localitats més de les comarques gironines han tancat una hora més tard la matinada d'aquest dissabte amb motiu de la vigília de la Diada, després de la petició de la Federació Catalana d'Associacions Recreatives i Musicals (Fecasarm) als diferents ajuntaments. Girona no és la única, les ciutats de Barcelona i Tarragona, juntament amb cinc localitats catalanes, també han allargat l'horari de clausura dels seus locals

En concret, a banda de les capitals catalanes, quate localitats gironines més es van sumar a les anteriors. Són Castelló d'Empúries, la Jonquera, Castell-Platja d'Aro i Calonge. Per la seva part, Llinars del Vallès, Ripollet i Manlleu a Barcelona es van sumar així als bars musicals que van poder tancar a les 4 hores de la matinada, mentre que les discoteques, a les 7 hores.

Ampliar horaris durant l'any

El secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas, va reclamar en unes declaracions que els horaris s'ampliïn de manera "automàtica" per Nadal, estiu, carnestoltes, festes patronals, locals i revetlles populars, donada la diversitat de situacions generada ahir divendres que un mínim de 23 ajuntaments han denegat l'esmentada ampliació.

Boadas va argumentar que divendres era festa tant a Barcelona com a l'Hospitalet de Llobregat, on per denegació del consistori els locals van tancar a la mateixa hora que un altre divendres qualsevol. El líder de la Fecasarm va lamentar l'actual situació que ha provocat que molts ajuntaments catalans hagin resolt denegar aquesta ampliació per als locals dels seus municipis per a la pròxima matinada.